Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ті, що пройшли крізь вогонь та радіацію: поліція Прикарпаття вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС
Опубліковано 14 грудня 2022 року о 10:18

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні правоохоронці  віддають  шану всім хоробрим громадянам, які ціною життя та здоров'я врятували мільйони людей від страшних наслідків найбільшої світової техногенної катастрофи. Серед них  були і прикарпатські правоохоронці.

Чорнобильська трагедія залишила після себе чимало скалічених доль, невиліковних хвороб, забрала багатьох людей. 17 працівників міліції Прикарпаття були залучені на боротьбу з «мирним атомом» з перших днів техногенної катастрофи. Ще 20 працівників ліквідовували наслідки трагедії упродовж наступних місяців. Вони отримали подвійні, потрійні дози смертельного опромінення.


До ліквідації Чорнобильської аварії був залучений і Володимир Чіслов: тоді  -  молодший інспектор пожежної охорони, а нині голова Асоціації «Чорнобиль» ОВС Прикарпаття, завідувач фондів музею Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області. Про власне здоров’я ніхто й не думав, - пригадує чоловік. Завдання врятували життя населення  будь – якою ціною виконували без роздумів. Для кожного ліквідатора  це було щось  більше,  аніж просто службовий обов’язок:  «Мене відправили на першу вахту, тобто на профілактику пожеж на атомній станції. 15 днів ми були на вахті. Всюди були знаки «Обережно, радіація».  Заступали  на чергування на 8 годин. Ходити можна було лише по одній лінії. Нас залучали на гасіння стихійних пожеж. А правоохоронців також залучали на охорону громадського порядку, протидію мародерства», - розповідає Володимир Чіслов.
Загалом, через пекло Чорнобиля пройшло 456 працівників органів внутрішніх справ. Багатьох з них уже немає… Та пам'ять про них зберігається завжди. В музей Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області їм присвячена фотовиставка.  


Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, поліція Прикарпаття висловлює Вам велику подяку за відвагу, патріотизм і мужній вчинок. Щиро бажаємо Вам і Вашим близьким мирного неба, міцного здоров’я, благополуччя,  довгих і щасливих років життя. Дякуємо кожному з Вас за Подвиг. 


Сектор комунікації

 поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux