Портал в режимі тестування та наповнення
Черговий проєкт ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020 завершився: в поліції Прикарпаття підсумували роботу та обговорили перспективи подальшої міжнародної співпраці
Опубліковано 08 червня 2023 року о 13:00

Нарощення потенціалу протидії організованій злочинності, посилення прикордонного співробітництва через спільну підготовку поліцейських сил та проведення спільних тренувань поліції в галузі криміналістичних розслідувань - це все про проєкт «Soft», який був розроблений та  підписаний між прикарпатськими поліцейськими та румунськими колегами. Кілька років правоохоронці обмінювались досвідом зі співробітниками Європолу,  зміцнювали матеріально-технічну базу підрозділів, які підпорядковуються поліції Прикарпаття. Все задля того, аби ефективно протидіяти транскордонній злочинності. Програма «Soft» завершилась, утім міжнародна співпраця продовжується.



 Підсумки проєкту підбили в головному залі засідань ГУНП в Івано-Франківській області.  Завдяки співпраці між поліцейськими обох країн,  відбулись не лише інфраструктурні зміни, а й підвищився рівень кваліфікації правоохоронців,  - зауважив головний комісар управління поліції Марамуреш (Румунія) Ніколай Іонеску:  «На жаль, пандемія, війна та російська агресія внесла корективи в терміни реалізації наших міжнародних проєктів. Та попри це ми бачимо позитивний вплив проєкту на роботу поліції Івано-Франківської області. Дякую кожному за роботу задля спільної мети –  запобігання та боротьба з транскордонною злочинністю. У нас багато викликів, але я впевнений, що спільно ми всіх їх подолаємо».

Начальник поліції області  Сергій Безпалько привітав румунську  делегацію на Прикарпатті та зауважив, що така співпраця була необхідною між поліцейськими обох країн.  А ще вона неабияк сприяла зростанню авторитету прикарпатської поліції на міжнародній арені.  

 « Найголовніше  - це те, що вдалося закупити обладнання та програмне  забезпечення, здатного забезпечити сучасні методи роботи із відбитками пальців, вилученими із місць скоєння злочинів; обробку і накопичення дактилоскопічних даних; аналіз та пошук інформації у наявному масиві, для оптимізації виконання правоохоронних функцій, визначених законодавством. А знання, що отримали наші криміналісти та поліцейські  - неоціненні», - наголосив Сергій Безпалько.

 Наостанок зустрічі делегації обговорили перспективу подальшої співпраці. А в ній зацікавлені правоохоронці обох країн.  




Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux