Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Івано-Франківщини підсумувала службову діяльність за минулий рік і визначила пріоритетні напрямки діяльності на 2021 рік
Опубліковано 09 лютого 2021 року о 12:04

9 лютого в Головному управлінні Національної поліції в Івано-Франківській області відбулося засідання колегії під головуванням начальника поліції, генерала поліції третього рангу Володимира Голубоша. На ній правоохоронці підсумували службову діяльність органів і підрозділів поліції Прикарпаття за 2020 рік.

У роботі колегії взяли участь голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук, заступник голови Івано-Франківської обласної ради Миколай Палійчук, народний депутат України Ігор Фріс, місцеві засоби масової інформації, заступники начальника ГУНП, керівники структурних підрозділів апарату Головного управління та територіальних відділів і відділень поліції.

Володимир Голубош зауважив, що минулий рік був насичений подіями, а до поліції надійшло 277 тисяч викликів громадян, а збільшення кількості повідомлень громадян не призвело до збільшення кількості злочинів:

«Кожного року збільшується кількість дзвінків і це свідчить про підвищення рівня довіри населення та реєстрацію усіх без винятку заяв та повідомлень. Приємним є те, що люди телефонують навіть для того, щоб висловити вдячність поліцейським за допомогу в тій чи іншій ситуації».

Підсумовуючи роботу за минулий рік, правоохоронці зупинилися на основних пріоритетах службової діяльності. Йдеться про підвищення якості та оперативності реагування на кримінальні правопорушення та інші події і підвищення ефективності розкриття та розслідування кримінальних правопорушень.

Начальник поліції області проінформував, що ускладнень в криміногенній ситуації області не відбулось, а рівень злочинності свідчить, що Прикарпаття і надалі залишається одним із безпечних регіонів: у 2020 році зареєстровано понад 6 тисяч 400 кримінальних правопорушень, що на 1 тисячу 43 менше ніж торік.

Також за минулий рік правоохоронці Івано-Франківщини розкрили усі навмисні вбивства, спрямували зусилля на протидію організованій злочинності, оперативно розкривали розбої і нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Водночас активізовано роботу з розкриття крадіжок з квартир, незаконних заволодінь автомобілями, вимагань, шахрайств та пошкоджень майна шляхом підпалу.

«Розкриття кожного, наголошу кожного злочину, є пріоритетним! Не залежно від ступення тяжкості, адже ми маємо допомогти всім людям, які звертаються до нас», – запевнив Володимир Голубош.

Заступники начальника ГУНП проаналізували діяльність підрозділів кримінальної поліції та превентивної діяльності, окремо зупинилися на недоліках та заходах з їх усунення.

Так, у 2020 році поліцейські посилено взаємодіяли з населенням, громадськими організаціями органами влади та місцевого самоврядування і цей пріоритет залишається одним із вагомих й надалі. Також поліція дбатиме про підвищення ефективності забезпечення публічної безпеки і порядку, зниження рівня вуличної злочинності, протидії домашньому насильству та зменшення аварійності дорожнього руху. А для надання якісних поліцейських послуг в області уже запрацювали 18 поліцейських станцій.

Наприкінці Володимир Голубош подякував органам влади і місцевого самоврядування, представникам ЗМІ і кожному поліцейському зокрема за надану підтримку та допомогу, чітке виконання службових обов’язків:

«Усі ми працюємо для людей і довіра кожного громадянина має колосальне значення для нас, тому ми повинні виправдати її».

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux