Портал в режимі тестування та наповнення
За вихідні у автопригодах одна людина загинула, ще п’ятеро травмовано (ФОТО)
Опубліковано 09 липня 2018 року о 12:00

Дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими трапилися у Косівському  та Галицькому районах а зі смертельним наслідком  - у місті Коломия.

Так, 7 липня, близько опівдня  24-річний  житель Тернопільщини, керуючи мотоциклом «Yamaha», проїздив на нерегульованому  перехресті автодороги    сполученням Стрий-Чернівці-Мамалига, що поблизу с. П’ядики, Коломийського району. Рухаючись  другорядною дорогою  зі строни села П’ядики, допустив зіткнення із боковою частиною автопоїзда у складі сідлового тягача «Scania», під керуванням 49-річного жителя Тисменицького району, який їхав по головній у напрямку м. Чернівці. Внаслідок зіткнення мотоцикл «Yamaha» відкинуло на автомобіль «Ford» під керуванням 37-річного жителя м. Івано-Франківськ,  який в той час рухався позаду автопоїзда.

У результаті ДТП 43-річна пасажирка мотоцикла від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події, а водій мотоцикла  доставлений у реанімаційне відділення Коломийської районної лікарні з діагнозом: відкрита черепно-мозкова травма, скальпована рана черепа, забій головного мозку, мозкова кома.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами), що спричинили смерть  потерпілому  або тяжке тілесне ушкодження. Згідно санкції статті такі дії краються   позбавленням волі  на строк від трьох до восьми  років з позбавленням права  керувати транспортними засобами  та строк до трьох років або без такого.

Цього ж дня близько 19 години  в с. Старі Кути Косівського району,  32-річний мешканець району, керуючи автомобілем марки «Mersedes-benz vito 180d» та,    рухаючись по автомобільній дорозі в напрямку смт. Кути, здійснив наїзд на  7 – річну дівчинку-пішохода, яка в той час переходила дорогу поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди дитина отримала  травми. Їй  діагностовано закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закритий перелом лівої стегнової кістки та  госпіталізовано до Косівської ЦРЛ. За результатами проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння водій автомобіля  тверезий.

 

Ще одна автомобільна пригода трапилася 7 липня, близько 23 години в у с. Дем'янів Галицького району. Встановлено, що 29-річний мешканець міста Бурштин, працівник Галицького відділення поліції,  керуючи приватним автомобілем марки «Ford Orion», перебуваючи поза службою та,  рухаючись автодорогою у с. Дем'янів у напрямку м. Бурштин, при виконанні маневру обгону автомобіля «Fiat Scudo» під керуванням 45-річного бурштинця, який  їхав у попутньому з ним напрямку, допустив зіткнення з автомобілем, внаслідок чого останній з’їхав з проїжджої частини автодороги в кювет, де  перекинувся.

Внаслідок ДТП  водій  автомобіля  «Ford Orion»,  отримав тілесні ушкодження у вигляді забою та струсу головного мозку, забою грудної клітки,  лобної ділянки голови  та нижньої губи. Водій автомобіля  марки «Fiat Scudo» отримав   забій шийного відділу хребта. Пізніше за допомогою у медзаклад звернулася пасажирка  «Fiat Scudo»,  якій  діагностовано забій м’яких тканин лобно-тімяної ділянки. Обоє потерпілих вказаного транспортного засобу не госпіталізовані.

У водія «Ford Orion» відібрано кров для дослідження на вміст алкоголю.

За обома  фактами вказаних вище ДТП   розпочато кримінальні провадження за ознаками вчинення правопорушення передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкцією статті мінімальний термін покарання для порушників передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальний – обмеження волі на строк до трьох років  з позбавленням  права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Проводиться слідство. У ДТП за участю поліцейського призначено та проводиться службове розслідування.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux