Портал в режимі тестування та наповнення
Як не стати жертвою автозлодія, – рекомендації від прикарпатської поліції!
Опубліковано 10 жовтня 2018 року о 16:06

Подбайте про безпеку речей у власному авто, не залишайте у ньому гаманці, барсетки, гроші, документи – з такими застереженнями працівники поліції неодноразово зверталися до громадян. Однак власники транспортних засобів продовжують легковажити.

Як свідчить аналіз скоєних крадіжок із транспортних засобів, в основному вони стаються через необережність та безпечність самих автовласників. Дехто забув зачинити автомобіль, вийшовши на кілька хвилин, інші залишають машини на ніч у дворах багатоповерхівок або інших не охоронюваних місцях. Користуючись цим, зловмисники викрадають із автомобілів залишені цінні речі: мобільні телефони, гаманці, сумочки, магнітоли, відеореєстратори, набори з інструментами, а також документи.

Приміром, лише вчора до поліції Івано-Франківщини звернулося троє автовласників із повідомленням про крадіжки із автомобілів.

Як з’ясували поліцейські, в одному випадку потерпілий забув зачинити автомобіль, через що позбувся барсетки з документами та грошовими коштами в сумі 100 доларів США, 1500 гривень, в іншому випадку мешканець Тисменицького району залишив автомобіль припаркованим на одній із вулиць, в якій зловмисники пошкодили скло пасажирської дверки, проникли до салону автомобіля, звідки викрали планшет, грошові кошти та документи.

Цієї ж доби по допомогу поліцейських із заявою про крадіжку із салону автомобіля звернувся житель Івано-Франківська. Чоловік повідомив, що невідомі особи проникли до гаражного приміщення де з незачиненої автівки поцупили авто магнітолу.

Наразі правоохоронці проводять комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на встановлення осіб, які вчиняють крадіжки із автомобілів.

У зв’язку з наведеними прикладами радимо автовласникам як не стати жертвами злодіїв та яких правил потрібно дотримуватися:

- не залишайте автомобілі без нагляду; 

- паркуйте тільки на стоянках з охороною, а ще краще – в гаражах; 

- оснащуйте надійними сигналізаційними системами; 

- не залишайте в салонах цінних приманок для злодіїв і, навіть виходячи з автомобіля на секунду-дві, не забувайте замикати усі замки.

Якщо ви потерпіли від такого злочину, працівники поліції просять не зволікати – терміново телефонувати на номер 102. Саме це допоможе правоохоронцям розкрити злочин за гарячими слідами та повернути втрачене майно.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux