Портал в режимі тестування та наповнення
В аваріях на Івано-Франківщині загинули і травмувалися люди (ВІДЕО)
Опубліковано 19 листопада 2018 року о 12:56

На Івано-Франківщині за вихідні трапилися чотири ДТП. У двох аваріях постраждали люди, в інших двох – загинули. Правоохоронці з’ясовують обставини аварій.

17 листопада у м. Коломия під колесами автомобіля загинув 55-річний пішохід. Поліцейські встановили, що 55-річний водій на автомобілі «ВАЗ» рухався неосвітленою частиною дороги. Під час роз’їзду із зустрічною машиною він наїхав на пішохода, який йшов по дорозі. Пішохід від отриманих травм помер на місці. Керманича перевіряють на вміст алкоголю.

18 листопада близько 2 години ночі, в с. Глушків Городенківського району, трапилася ДТП з потерпілими. Як з’ясували правоохоронці, 22-річний чоловік, керуючи автомобілем марки «ВАЗ-2109», не справився з керуванням і виїхав за межі дороги. Водій допустив наїзд на бетонну огорожу та два дерева. У ДТП 23-річний пасажир помер на місці події, а водій - у реанімаційному відділенні лікарні. Додамо, що у мережі з’явилася інформація начебто поліцейські переслідували автівку напередодні ДТП. Проте ця інформація не відповідає дійсності, що засвідчують слідчі дії на місці події. За двома аваріями відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого») Кримінального кодексу України.

Крім того, 18 листопада, аварія трапилася в с. Хмелівка, що на Богородчанщині. 32-річний водій керував автобусом «Мерседес-Бенс» сполученням «Богородчани-Хмелівка». Керманич, рухаючись заднім ходом, допустив наїзд на 42-річного місцевого мешканця. Через ДТП пішохід був доставлений в лікарню з травмами і переломами. За результатами медичного освідчення водій - тверезий.

Того дня у Франківську 57-річний надвірнянець збив пішохода. Він, керуючи автомобілем марки "ВАЗ-211540", рухався пасічнянським мостом і наїхав на 17-річну дівчину-пішохода, яка в той час переходила дорогу по неврегульованому пішохідному переходу. В результаті ДТП неповнолітня отримала перелом ноги і госпіталізована до лікарні. Водій - тверезий.

За цими двома фактами з постраждалими відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.») Кримінального кодексу України.

 

 

Поліцейські Івано-Франківщини закликають водіїв не сідати за кермо нетверезими, дотримуватися Правил дорожнього руху та обирати безпечну швидкість. Пішоходів просимо переходити дорогу, переконавшись у тому, що керманич зупинився. Не нехтуйте Правилами дорожнього руху, бо такі дії обходяться ціною у життя.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux