Портал в режимі тестування та наповнення
У поліції Івано-Франківщини відкрили оновлений та модернізований кінологічний центр
Опубліковано 09 липня 2021 року о 13:36

Оновлений кінологічний центр, який функціонує майже 50 років, дозволить поліцейським якісно тренувати службових собак, аби протидіяти злочинності. Тепер чотирилапі вихованці забезпечені усім необхідним: обладнанням для тренувань, місцем для вигулу, зручними вольєрами, а найголовніше – турботою працівників поліції, що вже встигли подружитися зі своїми підопічними.

У відкритті центру, 9 липня, взяли участь начальниця кінологів України Світлана Коломієць, заступник начальника прикарпатської поліції Володимир Яцюк, керівники кінологічних служб з усієї України, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та його заступник Руслан Гайда.

Додамо, що кінологічний центр функціонує на цій території 45 років, тож капітальний ремонт був необхідним.

«Низку злочинів розкривають кінологи зі своїми помічниками за «гарячими слідами». Собак залучають до пошуку та переслідування злочинців, зниклих безвісти людей, обшуку транспорту та інших об’єктів на наявність наркотичних чи вибухових речовин або зброї, ними посилюють охорону публічного порядку і ще довго можна перераховувати, де поліцейському стає у нагоді чотирилапий напарник», - зазначив заступник начальника обласної поліції Володимир Яцюк.

Начальниця відділу організації кінологічної діяльності Нацполіції України Світлана Коломієць додала, що це черговий, реконструйований кінологічний центр, який відкривається за допомогою Національної поліції України.

«Не в кожній області є така територія і таке чудове місце. А щоб оптимізувати вашу роботу і щоб собаки перевозилися зручно, хочемо вручи ключі від нового службового автомобіля».

Під час урочистого відкриття прикарпатські поліцейські-кінологи отримали заохочувальні відзнаки Національної поліції України та місцевої влади. Після цього на оновлених дресирувальних майданчиках кінологи продемонстрували вміння та можливості своїх службових собак, а допомогли їм у цьому «КОРДівці».

Додамо, заходи відбувалися у рамках реалізації Концепції розвитку кінологічних служб Міністерства внутрішніх справ України.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux