Портал в режимі тестування та наповнення
У автоаваріях за вихідні троє осіб загинуло, ще семеро – травмованих
Опубліковано 08 жовтня 2018 року о 12:30

Аварії зі смертельним наслідком трапилися у Надвірнянському районі та в Івано-Франківську, а з травмованими – у Косівському, Рогатинському та Надвірнянському районах.

У неділю 7 жовтня о 23.50 у смт. Делятин, Надвірнянського району, водій 1998 р.н. місцевий мешканець, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем марки «Fiat Punto», рухався по заокругленій ділянці дороги сполученням «Мукачево – Львів», проявив неуважність, не справився з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де вчинив зіткнення з автобусом марки «MERCEDES-BENZ 313 CDI» під керуванням 48-річного жителя Яремчанщини.

Внаслідок аварії 21-річний пасажир автомобіля від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці події, а четверо травмованих пасажирів цього ж автомобіля доставлені у Надвірнянську ЦРЛ. Водія автомобіля поліцейські затримали в порядку ст.208 КПК України.

На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання судом міри запобіжного заходу.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Наїзд на пішохода зі смертельним наслідком стався по вул. Галицькій в Івано-Франківську. 39-річний франківець, керуючи автомобілем марки «Mitsubishi Outlander», допустив наїзд на 48-річного пішохода, який переходив дорогу поза межами пішохідного переходу.

Травмованого чоловіка доставили до реанімаційного відділення ОКЛ, але врятувати його життя не вдалося.

Цього ж дня у м. Івано-Франківськ трапилася ще одна смертельна ДТП.

Встановлено, що 22-річний місцевий скутерист проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху внаслідок чого, перетнувши ділянку дороги по вул. Чорновола, виїхав на тротуар, де допустив зіткнення із цегляним стовпом.

Від отриманих травм він загинув. На Косівщині 6 жовтня, близько 19 год., в с. Яворів, 37-річний мешканець району, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем марки «ВАЗ-2106», допустив наїзд на 13-річну дівчину-пішохода, яка знаходилась на обочині.

Після чого водій з місця намагався втекти, проте небайдужі громадяни, котрі стали свідками ДТП, водія затримали та викликали поліцію.

Пішохід отримала закриту-черепно мозкову травму та доставлена в Косівську ЦРЛ.

На водія поліцейські склали протоколи за ст.130, та ч. 4 ст. 122 КУпАП, а також розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.286 ККУ.

В селі Черче, Рогатинського району, житель Львова 1984 р.н., керуючи автомобілем марки «Volkswagen Passat», не впоравшись з керуванням виїхав на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з автомобілем марки «Volkswagen Vento».

Внаслідок автопригоди 17-річна пасажирка автомобіля «Volkswagen Vento» отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої ЧМТ, струсу головного мозку та перелому верхньої щелепи.

Водії - тверезі.

У наступній ДТП, яка трапилася в неділю у Івано-Франківську близько опівдня по вул. Є. Коновальця, травми отримав мотрцикліст.

Встановлено правоохоронцями, що 29-річний житель Тисменицького району, керуючи мотоциклом марки «Кавасакі», проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, при виконанні маневру обгону, та допустив зіткнення із автомобілем марки «ВАЗ 2114» підкеруванням 21-річного франківця.

В результаті ДТП мотоцикліст отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому 1-го хребця.

За результатами дослідження водії тверезі.

За кожним вище вказаним фактом ДТП проводиться слідство.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян бути уважними на дорогах, дотримуватися Правил дорожнього руху. Приклади як загибелі так і травмування учасників дорожнього руху вкотре переконують, що на дорозі потрібно бути уважним і зосередженим, і головне, не поспішати. Про кожну аварію можна сказати, що цього могло б не статися, якби… якби пішоходи не виходили раптово на дорогу, а водії рухалися б на меншій швидкості то наслідки наїзду може не були б смертельними. Сподіваємося, що численні трагедії на догогах застережуть від біди інших.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux