Портал в режимі тестування та наповнення
Операція «Квартира»: поліцейські просять прикарпатців стежити за житлом
Опубліковано 03 грудня 2018 року о 14:55

На території області триває комплексна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Квартира».

Її проводять з метою попередження та розкриття злочинів, пов'язаних з крадіжками майна з квартир   та будинків прикарпатців в період. Вона розпочалася в листопаді 2018 року і триватиме до січня  2019 року.

Слід додати, що одна з найбільш дошкульних проблем прикарпатської поліції - майнові злочини. Так, від початку року зареєстровано 374 квартирних крадіжок, з них 83 – розкриті. Крім того, 429 крадіжок із приватних будинків, з них 194 – розкриті.

Працівники кримінальної поліції в області вживають усі можливі заходи з метою запобігання, та розкриття таких злочинів. Як правило, квартирні злодії діють невеликими групами, в основному у складі 2-3 осіб. Крадіжки трапляються  переважно у першій половині дня, коли люди на роботі, а учні та студенти у навчальних закладах. Також зафіксовані випадки у вихідні і святкові дні. Тоді злодії перевіряють чи є хтось вдома. Якщо нема - взламують серцевину замків чи підбирають ключі. У приватні будинки дістаються переважно через вікна.

Пам'ятайте, для проникнення у квартиру і викрадення цінних речей досвідченим злодіям достатньо 20-30 хв.

Для того, щоб вберегти своє житло від злодіїв, недостатньо встановити лише броньовані двері або змінити замки, необхідний комплекс заходів.

У поліції радять на дверях під'їзду встановити кодовий замок або домофон. Тоді сторонні люди потраплятимуть в будинок значно рідше. На вікнах квартир, які розташовані на 1-2 поверхах, обов'язково встановити металеві грати.

Враховуючи, що більшість квартирних крадіжок відбувається через двері, злочинці вибивають серцевину замка або користуються відмичками, то варто встановити кілька дверей і кілька замків. Спроба зламати кілька замків на двох дверях забере у злочинця багато часу і швидше за все він піде геть.

Крім того, надійним способом захисту послужить охоронна сигналізація. Вона створює для злодія відчуття дискомфорту.

Варто пам'ятати, що для крадія замків не існує. Тому треба завжди дбати про те, щоб за квартирою був постійний нагляд з боку сусідів та знайомих.

У разі, якщо в квартиру все-таки проникли злодії, негайно звертайтеся в поліцію і ні в якому разі не заходьте до приміщення: можна не тільки знищити сліди злочинців, але й потрапити на них.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux