Портал в режимі тестування та наповнення
На Прикарпатті поліція організувала для дітей екскурсію у кінологічний центр (ФОТО)
Опубліковано 25 червня 2018 року о 18:38

Вихованці Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей з радістю та  цікавістю відгукнулися на пропозицію  працівників ювенальної превенції  відвідати кінологічний  центр обласного управління прикарпатської поліції  та дізнатися про роботу службових собак. 

Кінологи ознайомили юних, допитливих  гостей з можливостями застосування собак на службі в поліції. Зокрема, дітям продемонстрували виконання команд кінологів їх чотирилапими підопічними-помічниками, показали, як службові собаки здійснюють пошук вибухівки, зброї, наркотичних речовин, затримують умовного правопорушника.

Як зазначив начальник кінологічного центру ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Струсінський,   чимало прикарпатських кінологів з собаками у різні періоди несли службу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України. 

Для вихованців Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей особливо цікаво було спостерігати за роботою 12-річного Михайла Цюрукала, який наприкінці травня в місті Суми представляв Івано-Франківщину на Всеукраїнському чемпіонаті з багатоборства зі службовими собаками серед молоді «Юний кінолог». Семикласник з Богородчанського району разом з німецькою вівчаркою Дебі до змагань готувався півроку. Здобутий результат можна вважати досить непоганим – 16 місце серед понад півсотні учасників, але хлопець не планує зупинятися на досягнутому. Школяр наполегливо працює над вдосконаленням навиків у подоланні смуги перешкод з Дебі, тим паче, що має намір пов’язати свою  майбутню професію з кінологію.

«Приклад цього хлопця – хороший позитивний взірець для дитячих захоплень та життєвих пріоритетів для вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей», -  зауважує начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Поліцейські кінологи порадили малюкам та підліткам як вберегтися від нападу собак, наголосивши, що не варто дражнити  та тікати  від них. А ще дітям надали можливість  приміряти та випробувати у дії кінологічні дрес-костюми, які використовують для відпрацювання навиків затримання правопорушників.

 

Управління превентивної

 діяльності поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux