Портал в режимі тестування та наповнення
Карантин «вихідного дня»: прикарпатські поліцейські розпочали кримінальне провадження і склали понад 30 адмінпротоколів
Опубліковано 15 листопада 2020 року о 15:43

Правоохоронці Івано-Франківщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень. Для цього працюють створені мобільні групи, які проводять перевірки на території області. Зокрема йдеться про карантин «вихідного дня», якого не всі дотримуються попри обмеження Уряду.

Нагадаємо
, починаючи з 00:00 14 листопада до 00:00 15 листопада, на території Івано-Франківської області діють нові карантинні обмеження з метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції. Впроваджено так званий карантин «вихідного дня», який діятиме кожних вихідних до 30 листопада 2020 року.

Цих вихідних на Прикарпатті працює 96 рейдових груп, які від 00:00 14 листопада і станом на ранок 15 листопада провели 410 рейдів та перевірили більше тисячі закладів. Йдеться про заклади харчування, торгівлі, розважальні заклади, а також перевізників. Правоохоронці виявляють та реагують на усі повідомлення про порушення карантину, проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з громадянами та керівниками суб’єктів господарської діяльності.

Правоохоронцями розпочато одне кримінальні провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України щодо рішення виконавчого комітету, згідно якого суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ. Таке рішення виконкому суперечить постанові №641 (КМУ опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного) і тим самим порушує правила та норми щодо запобігання епідемічних й інших інфекційних хвороб.

Поліцейськими складено 32 протоколи за ст. 44-3 орушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення (26 на суб’єктів господарювання, 1 на перевізника, 5 на фізичних осіб за перебування без масок). Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень.

Також інформацію щодо інших порушень внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Щодо карантину «вихідного дня», інформуємо:

Забороняється:
- діяльність закладів громадського харчування - барів, ресторанів, кафе тощо, можлива буде торгівля на виніс;
- торгівельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності;
- робота суб'єктів господарювання у сфері побутового обслуговування.
Також у вихідні не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи. Також забороняється робота та діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів.

Дозволено:
- робота автозаправних комплексів (без зон харчування), технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів;
- робота банків та медична практика;
- робота операторів та поштового зв’язку;
- робота магазинів, в яких щонайменше 60% торгівельної площі відведено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами.

Просимо прикарпатців з розумінням та відповідальністю поставитися до діючих карантинних заходів та вимог поліцейських щодо необхідності їх дотримання. Підкреслюємо, що усі ці заходи вживаються з єдиною метою – зупинити розповсюдження захворювання та зберегти людські життя. Будьте свідомими, подбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих!
 

Сектор комунікації
поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux