Портал в режимі тестування та наповнення
За вихідні у п’яти автопригодах троє людей загинуло, ще шестеро травмовано (ФОТО)
Опубліковано 02 липня 2018 року о 12:05

Дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими трапилися у Коломийському,  Косівському, Рожнятівському районах. Зі смертельним наслідком  - у с. Отинія Коломийського району та в с. Витвиця, Долинського району.

Так, 30 червня близько 15 год. 40 хв., невстановлений водій,  керуючи автомобілем марки «БМВ Х5», рухаючись ділянкою автодороги Н-10 «Стрий-Чернівці» у смт. Отинія Коломийського району в напрямку  м. Стрий Львівської області, проявив неуважність при виконанні маневру обгону попутного транспорту та  допустив зіткнення із автомобілем марки «Daewoo Lanos»,  під керуванням 30-річного місцевого мешканця, який  в той час виконував маневр повороту ліворуч із вул. Галицької на вул. Українську.

 

Після вчинення ДТП водій автомобіля марки «БМВ Х5» покинув місце події.

 

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «Daewoo Lanos» від отриманих травм помер на місці події,  пасажир цього ж автомобіля із тілесними ушкодженнями у вигляді  закритої  травми  органів грудної клітки, закритої черепно-мозкової травми,  перелому ключиці та ін.  доставлений до  Івано-Франківської обласної лікарні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами), що спричинили смерть  потерпілому  або тяжке тілесне ушкодження.  Згідно санкції статті такі дії краються   позбавленням волі  на строк від трьох до восьми  років з позбавленням права  керувати транспортними засобами  та строк до трьох років або без такого.

В результаті проведених пошукових заходів поліція встановила особу водія-втікача, причетного до ДТП та розшукала його. Ним виявився 33-річний житель обласного центру. Зараз він спілкується з правоохоронцями, які проводять відповідні заходи щодо його затримання у порядку ст.208 КПК України та у подальшому обрання міри запобіжного заходу.      

Ще одне ДТП зі смертельними наслідками трапилося 1 липня, близько 18 год., в  с. Витвиця Долинського району. Як встановлено правоохоронцями, 54-річний мешканець одного із сіл району,  керуючи автомобілем марки «Volkswagen Passat», рухаючись заокругленою ділянкою проїзної частини вул. Крайківського, що у с. Витвиця, не впорався із керуванням, виїхав за межі дороги та  допустив перекидання автомобіля в русло річки Лужанка. Внаслідок чого водій та пасажир, жителі Долинського району,  загинули. 

Цього ж дня  близько 20 год., у с. Космач Косівського району 25-річний місцевий мешканець,  керуючи мотоциклом марки «Ямаха»,  не впоравшись із керуванням та,  не обравши безпечної швидкості руху на вузькій ділянці дороги, в’їхав у автомобіль марки «Renault Kangoo» під керуванням 27-річного місцевого мешканця,  який в той час рухався з центру с. Космач в селище Яблунів.

0

Внаслідок ДТП  водій мотоцикла отримав тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, перелом стегнової кістки лівої кінцівки, травматичний шок, а його пасажирка отримала тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, струс головного мозку та  перелому верхньої кінцівки.

За результатами проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння водій автомобіля  тверезий.

Ще одна автомобільна пригода трапилася 1 липня, близько 23 год.10 хв., в смт. Брошнів-Осада Рожнятівського району.  23-річний мешканець  одного із сіл району, керуючи  автомобілем «Ford Mondeo»   та,   рухаючись  головною дорогою в м. Долина, допустив зіткнення з автомобілем  марки «ВАЗ 2106», під керуванням 26-річного мешканця Долинського району,  який виїхав  з другорядної.

Внаслідок  ДТП двоє  пасажирів  автомобіля марки «ВАЗ 2106» отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані до Калуської районної лікарні.

На водія автомобіля «Ford Mondeo» складено протокол за  керування автотранспортом у нетверезому стані (ст.130 КУпАП).

Ще одна автопригода трапилася 30 червня, близько 13 год. 20 хв., у м. Коломиї. Як встановлено правоохоронцями, 55-річний  мешканець Одеси, керуючи автомобілем марки «Ssang Young», рухаючись зі  сторони  Івано-Франківська в напрямку до м. Чернівці, при виконанні маневру обгону попутного транспорту, допустив зіткнення із автомобілем марки «Volkswagen Passat» під керуванням 47-річного жителя Чернівців, який рухався у зустрічному напрямку.

В результаті ДТП водій автомобіля марки «Volkswagen Passat» госпіталізований в реанімаційне відділення Коломийської районної лікарні. Йому діагностовано закриту черепно-мозкову травму,  забій головного мозку, перелом ребер та передпліччя.  

Водій автомобіля марки «Ssang Young»  не травмований,  відповідно до висновку результатів медичного огляду тверезий.

За обома  фактами вказаних вище ДТП   розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкцією статті мінімальний термін покарання для порушників передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальний – обмеження волі на строк до трьох років  з позбавленням  права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Проводиться слідство.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux