Портал в режимі тестування та наповнення
За вихідні у автопригодах травмувалося троє прикарпатців (ФОТО)
Опубліковано 11 червня 2018 року о 19:36

Дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими трапилися у Городенківському,  Косівському та Надвірнянському районах.

Так, 10 червня, близько 4 години, 19-річний мешканець одного із сіл Городенківського району, керуючи автомобілем «BMW», рухаючись дорогою сполученням с. Олієво-Королівка-c. Тишківці, Городенківського району, не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та допустив з’їзд у кювет.  

Внаслідок автопригоди травми отримав 20-річний пасажир цього автомобіля. Водій не травмований.

Наразі порушнику доведеться відповідати за вчинення дорожньо-транспортної пригоди та керування автотранспортом у нетверезому стані.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило  потерпілому тяжке тілесне ушкодження).  Згідно санкції статті такі дії краються   позбавленням волі  на строк від трьох до восьми  років з позбавленням права  керувати транспортними засобами  та строк до трьох років або без такого. 

Цього ж дня  близько 17 години у с. Шешори, Косівського району,  35-річний місцевий мешканець, керуючи моторолером марки «Viper»,  рухаючись по вулиці Героїв УПА в с. Шешори, не врахував дорожню обстановку,  не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з бетонною огорожею та  перекинувся.

Внаслідок ДТП  водій отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, закритого перелому лівої ключиці  тощо.

Ще одна автопригода трапилася 9 червня, близько 21 години  у с. Делятин Надвірнянського району. Водій, 40-річний житель Львова, керуючи автомобілем марки «Toyota Camry», рухаючись  автодорогою сполученням  «Мукачево-Львів», на відрізку дороги  в смт. Делятин,  де відбувається акція часткового перекриття руху транспортних засобів жителями сіл  Надвірнянського району,  з вимогою ремонту дороги сполученням «Делятин-Яблунів»,  не врахував дорожньої обстановки  внаслідок чого допустив наїзд на  47-річного пішохода,  учасника акції.

Внаслідок  чого він отримав тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому правої гомілки.

При проходженні медичної експертизи на стан алкогольного сп'яніння у водія ознак алкогольного сп'яніння не виявлено.

За обома  фактами вказаних вище ДТП   розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України. Санкцією статті мінімальний термін покарання порушників передбачає штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а максимальний – обмеження волі на строк до трьох років  з позбавленням  права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Проводиться слідство.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux