Портал в режимі тестування та наповнення
З нагоди 5-ї річниці створення Національної поліції України та 100-річчя підрозділів кадрового забезпечення МВС України поліція Прикарпаття презентує навчально-практичне видання
Опубліковано 07 серпня 2020 року о 10:49

З нагоди 5-ї річниці створення Національної поліції України та 100-річчя підрозділів кадрового забезпечення МВС України під авторським керівництвом кандидатів юридичних наук Володимира Голубоша, Василя Кіцелюка, Андрія Бондюка та Івана Кріцака Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області презентує навчально-практичне видання – Закон України «Про Національну поліцію», кожна стаття якого супроводжується схемами і таблицями.

Завантажити вказаний Закон може кожен бажаючий за посилання: http://elar.naiau.kiev.ua/jspui/handle/123456789/1736

(Закон України про Національну поліцію : навчально-практичний посібник у схемах і таблицях / уклад.: В. В. Голубош, В. М. Кіцелюк, А. Ф. Бондюк, І. В. Кріцак. – Івано-Франківськ : Симфонія форте, 2020. – 180 с.).

Посібник укладений з метою подолання труднощів із засвоєння, розуміння та подальшого тлумачення поліцейського законодавства. Викладення правових норм Закону України «Про Національну поліцію», який є настільною книгою кожного поліцейського, допоможе краще розібратися захисникам правопорядку у тонкощах та особливостях правоохоронного законодавства.

Рецензентами посібника виступили проректор Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, полковник поліції Руслан Сербин та декан факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, полковник поліції Олександр Музичук.

Посібник рекомендований до друку Науково-методичною радою Національної академії внутрішніх справ (протокол № 9 від 20 травня 2020 року).

Для науково-педагогічних працівників, слухачів магістратури, ад’юнктів та аспірантів, студентів і курсантів, а також усіх, хто прагне поглибити свої знання з національного поліцейського права.

Автори висловлюють особливу подяку випускнику ЛьвДУВС старшому лейтенанту поліції Наталії Янкевич за допомогу в оформленні посібника та дизайнерові Івану Гребенюку за підібраний фон і верстку. Завдяки їхнім зусиллям такий задум став реальністю.

Вітальне слово начальника Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, полковника поліції, кандидата юридичних наук Володимира Голубоша з нагоди видання навчально-практичного посібника у схемах і таблицях «Закон України про Національну поліцію».

«Побудова України як правової, демократичної та соціальної держави передбачає докладання неабияких зусиль у сфері знання та постійного вдосконалення законодавства. «Закон – один для всіх. Він суворий, на те і Закон. Суддя – це Закон, який до тебе промовляє. Незнання Закону не звільняє від відповідальності». Шарль Луї де Монтеск’є говорив: «Коли я приїжджаю в країну, мене цікавить не те, які там гарні закони, а чи вони виконуються». Ці та інші відомі вислови, які стосуються законодавства, щоразу наштовхують на думку: як поступити в тому чи іншому випадку і не порушити вимоги Закону.

Сьогодні надзвичайно перспективним напрямком юриспруденції є розвиток науки поліцейського права. Створюються нові курси: поліцейська етика, поліцейська риторика, поліцейська кримінологія. Безперечно, в їхній основі лежить Закон України «Про Національну поліцію» як засадничий орієнтир. Водночас перспектива вдосконалення законодавства головним чином покладена на науковців, які зобов’язані мобілізувати знання про поліцейську діяльність та концептуалізувати їх з метою успішної реалізації на практиці. Особливо важливим у цьому аспекті є захист прав поліцейського, адже реальний правовий статус останнього бажає кращого.

У 2019 році підрозділи кадрового забезпечення МВС України відзначили 100-річчя створення служби, а 2020 рік ознаменувався святкуванням 5-ї річниці Національної поліції України. З нагоди цих подій Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області презентує навчально-практичне видання – Закон України «Про Національну поліцію», кожна стаття якого супроводжується схемами і таблицями.

Ідея видати Закон у такому форматі виникла під час роботи поліцейських комісій з проведення відбору на службу в органи поліції, а також конкурсів для призначення на вакантні посади. З’ясувалося, що доволі часто кандидати на службу та працівники практичних підрозділів зіштовхуються з труднощами у вивченні національного законодавства про поліцію або ж виявляють недостатньо високий рівень знань в означеній галузі, що і стало поштовхом для початку роботи в цьому напрямку.

У схематичній формі текст статей представлено з метою його кращого засвоєння і швидкого запам’ятовування та сприйняття, що суттєво економить час. Нині усіма можливими темпами впроваджуються мультимедійні курси, які допомагають оволодіти матеріалом у гранично короткий термін, підготуватися до семінарських і практичних занять, тестування, складання заліків чи іспитів. Водночас численні академічні та законодавчі терміни часто утруднюють сприйняття інформації, що призводить до невпорядкованих відповідей. Саме тому, з метою зосередженості мисленнєвих процесів на детальному вивченні вказаного законодавства, а також включення зорової пам’яті, уяви та асоціацій, ми вирішили пристати на цю ідею, яка вже апробована у багатьох навчально-практичних посібниках, але вперше реалізується у сфері поліцейського законодавства.

Видання являється певним самовчителем нового типу є таким собі робочим зошитом для поліцейських-практиків, курсантів, студентів та викладачів, усього особового складу МВС України, а також для всіх тих, хто цікавиться діяльністю Національної поліції. На мій погляд, посібник буде привабливим і цікавим на шляху вдосконалення вітчизняної поліцеїстики.

Раджу не зупинятися на проробленій роботі, а виводити національне законодавство на якісно новий рівень. Зі свого боку надаємо можливість щодо суттєвого покращення запропонованого видання представникам закладів вищої освіти системи МВС, особливо що стосується спеціалістів у сфері інформаційних технологій. Отож, початок закладено... Нехай це буде нашим незначним, внеском у розвиток поліцейського права, і в цілому – розбудови правової, демократичної та соціальної держави.

Пропонована праця – це крок у майбутнє сучасної поліцеїстики. Ми глибоко переконані, що виконана робота увінчається успіхом і принесе користь кожному, хто прагне вивчити Закон.

На завершення хочу побажати всім, хто користуватиметься вказаним посібником, успіхів в опануванні національного законодавства, поглибленні знань з поліцейської діяльності України і провідних країн світу з єдиною метою – зменшення злочинності в нашій державі та виведення поведінки кожного громадянина у стан законослухняності».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux