Портал в режимі тестування та наповнення
Як пережити коронавірус, паніку і карантин – поради поліцейського психолога
Опубліковано 18 квітня 2020 року о 15:15

У багатьох країнах світу та в Україні зокрема оголосили пандемію у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Через це запроваджено карантинні заходи, які викликали хвилю паніки. У цих умовах хтось без проблем насолоджується самоізоляцією, а для когось це стрес, адже невідомо коли це завершиться.

Як пережити карантин і не впасти в депресію розповіла т.в.о завідувача сектору психологічного забезпечення, ГУНП в Івано-Франківській області Роксолана Левицька.


Найперше поліцейський психолог акцентує увагу на тому, що карантин - це не час для негативних думок, паніки та депресії. Навпаки, це час для саморозвитку, для приділення уваги своїй сім’ї, для планування життя, для релаксації, для спілкування з рідними і нехай телефоном:

«Це період, щоб зрозуміти, що в будь-якій життєвій ситуації є свої плюси та свої мінуси. Потрібно задавати собі питання: «Чого вчить мене ця ситуація?», «Що в цьому позитивного?» і плюси знайдуться».

Відчувати страх під час будь-якої загрози, особливо, якщо ми не можемо її контролювати, нормально. Та при цьому слід контролювати цей страх без шкоди на психічне та фізичне здоров’я.

Дотримуйтесь декількох порад:

1. Стежте за рекомендаціями ВООЗ та МОЗ, адже знання про те, як правильно поводитися у критичній ситуації, знижує тривогу.
2. Намагайтеся не блокувати свої почуття та більше спілкуйтеся з рідними, друзями. Не замикайтеся в собі з думками.
3.  Почніть керувати страхом і контролюйте його. Зробіть усе можливе, щоб почуватися більш спокійно і впевнено. Розуміння того, що ви зробили все, що вам під силу, зменшить вашу паніку і страх.
4. Менше поглинайте інформацію, бо через її надлишок ми піддаємося тривозі. Через інтернет і телевізор нам здається, що та чи інша подія відбувається у нас дома. Іншими словами, фільтруйте інформацію та обертайте надійні джерела!
5. Знаходьте час для себе і наповнюйте себе позитивними емоціями.
6. Якщо у вас діти, то постарайтеся щодня виділити годину, щоб у цей час вас ніхто не чіпав, аби ви змогли розслабитися.
7. Сон, здорова їжа і фізичні навантаження повинні щодня супроводжувати вас.
8. Читайте улюблену книгу і вчіться чомусь новому дистанційно.

Насамкінець Роксолана Левицька звернулася до громадян і ми радимо прислухатися до поліцейського психолога:

«Ми не можемо управляти ситуацією, що склалася, але ми можемо знайти особистий позитивний простір і створити комфортні умови для себе і рідних. Ми обов’язково переживемо час карантину і станемо тільки сильніші, більш дисципліновані, витривалі та обізнані. Все буде добре, бережіть себе та своїх рідних!».

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux