Портал в режимі тестування та наповнення
Віталія ЦЮПЕР у рубриці #ThinBlueLine
Опубліковано 21 червня 2019 року о 17:46

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області у спеціальній рубриці «Тонка синя лінія» (англ. #ThinBlueLine) розповідатиме про поліцейських, які служать і захищають прикарпатців і вдень, і вночі.

Кожна розповідь – знайомство з правоохоронцем і його службою. Ми знайомитимемо вас з особовим складом поліції Івано-Франківщини.

Продовжує рубрику старший інспектор сектору організації відбору та проведення атестування поліцейських управління кадрового забезпечення ГУНП в області Віталія Цюпер, яка в правоохоронних органах шість років, щоправда марила про службу з підліткового віку. Віталія сповна віддається роботі, каже, що відпочиває на ній, бо займається улюбленою справою.

30-річна капітан поліції Віталія Цюпер народилася у с. Гаврилівка, що у Надвірнянському районі. Проживає в Івано-Франківську, неодружена.

Свого часу Віталія вирішила йти в поліції, батьки категорично не заперечували, але і не схвалювали. На той час батько працював в правоохоронних органах і, мабуть, розумів складність професії. Тому Віталія вивчала психологію. Цьогоріч здобула другу вищу освіту – юридичну.

«Робота в поліції – ціль з дитинства, – запевняє Віталія. – Я не бачила себе ні вчителем, ні викладачем, хоч і вчилася за таким напрямком».

У поліцію таки пішла: в 2013 році стала експертом з аналізу і контролю в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі.

«Спочатку працювала шалено, бо так давно цього чекала: відпустки не брала, а робочі вихідні сприймала нормою. Розуміла, якщо не зарекомендувати себе належним чином, то мені немає що тут робити», – розповідає поліцейська.

Пригадує, коли отримала допуск до написання психологічних експертиз, зраділа, адже йшлося про резонансні справи. Для прикладу, займалася трагедією в Микуличині, де в 2014 році виявили застреленими 26-річну жінку, її троє дітей і співмешканця.

Крім того, Віталія Цюпер отримала досвід роботи в управлінні превентивної діяльності, а також у відділі соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення управління кадрового забезпечення.

Правоохоронні органи обрала через те, що хотіла піти стопами батька. Не приховує, що робота займає важливе місце у житті.

«Це була ціль і я її досягла», – каже Віталія Цюпер.

На питання «Що найбільше подобається в роботі, а що – не подобається?» відповіла:

«Я не можу сказати про мінуси в роботі. Коли щось важко виконати, я не беру це до серця і не показую емоцій, а стараюся знайти вихід із ситуації.

Щодо позитиву, то люблю спілкуватися з різними особистостями і посада це дозволяє. Можливо, тут і психологія допомогла».

Робочий тиждень в інспекторки різноманітний: організовує з колегами процес атестації поліцейських, збір особового складу, займається відбором на службу майбутніх поліцейських. Здебільшого йдеться про паперову роботу.

Цитата:

1. «Ми знаємо, хто ми є, але не знаємо, ким ми можемо бути» (Вільям Шекспір).

2.  «Любов і робота є наріжними каменями нашої людяності» (Зігмунт Фрейд).

Хобі:

Віталія Цюпер обожнює подорожі і ставить собі ціль: за рік відвідати нову країну.

Читає:

1.       « Людина в пошуках справжнього сенсу» (Віктор Франкл).

2.       «Сценарій життя» Комплекс дитячих травм (Зігмунт Фрейд, Ерік Еріксон).

Страва:

Бограч.

Довідково:

«Тонка синя лінія» – це соціальний рух, який прийшов до України зі штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО. Це соціальний рух. Коли громадяни і поліцейські спілкуються та допомагають один одному, підтримують один одного.

#ThinBlueLine – це приклад взаємодії та підтримки, яку громадяни США та інших країн висловлюють поліцейським.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux