Портал в режимі тестування та наповнення
В аваріях на Прикарпатті одна людина загинула, ще четверо постраждали: поліція розпочала розслідування
Опубліковано 22 грудня 2022 року о 15:24

Дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув водій, сталася у Надвірній. А ДТП з потерпілими - в Долинській територіальній громаді. 

21 грудня сталася смертельна аварія в Надвірній. Як встановили правоохоронці, 62-річний мешканець територіальної громади, керуючи транспортним засобом Mercedes-Benz, який здійснював пасажирські перевезення сполученням «Надвірна-Битків», не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу руху та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем Volkswagen Transporter, який в свою чергу зіткнувся з іншою автівкою Mercedes-Benz, під керуванням 60-річного водія. 


В результаті аварії керманич мікроавтобуса від отриманих травм помер у медичному закладі. Більше ніхто з людей не травмувався. 
За фактом смертельної аварії слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилась в селі Оболоня, що на Долинщині. 44-річний мешканець Вигодської територіальної громади, керуючи автомобілем УАЗ, проявив неуважність, здійснював маневр розвороту із правої крайньої смуги руху та  зіткнувся з автівкою Citroën Berlingo, під керуванням 59-річного мешканця Долини. Останній в той час рухався лівою смугою руху. Внаслідок автопригоди обидва керманичі та пасажир УАЗ з травмами доставлені до лікувального закладу.



Наступна аварія трапилась цього ж дня в селі Гошів, Болехівської територіальної громади.   44-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем Peugeot Partner, проявив неуважність та здійснив наїзд на 38-річного пішохода.  Місцевий мешканець раптово вибіг на проїзну частину дороги.
Пішохід отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до лікувального закладу. Водій – тверезий.

За обома фактами аварій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв з проханням бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані. Звертаємо увагу, що на Прикарпатті погіршились погодні умови. Тож закликаємо учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними на дорогах.  


Сектор комунікації 

 поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux