Портал в режимі тестування та наповнення
У прикарпатській поліції вшанували учасників бойових дій на території інших держав (ФОТО)
Опубліковано 14 лютого 2018 року о 13:49

Сьогодні,  напередодні  відзначення Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з республіки  Афганістан, прикарпатські правоохоронці зібралися на поминальне віче у парку Воїнів-інтернаціоналістів та поклали квіти до пам’ятника  загиблим.   

Захід розпочав голова ветеранської організації ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ  полковник міліції у відставці, учасник війни в Афганістані Володимир Коваленко. Він відмітив, що: «День вшанування учасників бойових дій на території інших держав – це  вияв поваги до  воїнів, які у мирний час виконували службовий обов’язок. Більшість із нас тут – це афганці. Але й багато тих, хто  пройшов горнило теперішньої війни. Бо це війна, але за нашу незалежну Україну. Дуже прикро, що зараз, у мирний час гинуть молоді хлопці. І сьогодні ми усі разом зібралися, щоб згадати полеглих  і вшанувати живих. Уже 29-річниця,  як вивели війська з Афганістану. Як летить час. Ми уже сивочолі, у декого вже є внуки, правнуки але в душі залишаються ті моменти і ті події, які ми пережили. Отаке спілкування, зустріч це для нас головне».

Привітати учасників бойових дій  та покласти квіти полеглим прийшов  начальник поліції Івано-Франківщини Віктор Шкутов.

У вітальному слові Віктор Володимирович відзначив:"29 років минуло відколи нарешті поставили крапку і за наслідками Женевської конвенції  війська були виведені з Афганістану.  Ви  є зразком вірності Присязі  у  виконанні службових обов’язків. На Вас повинна рівнятися молодь, тому що коли було потрібно, ви не задумуючись взяли зброю. На жаль, мало залишилося в строю, але велика вдячність  і повага  живим за мужність. Ми з вами постійно спілкуємося, підтримуємо дружні стосунки.  Бажаю усім  родинного тепла і довгих років життя  під мирним небом України.  Схиляємо голови  за  загиблими.  Вічна їм пам'ять, а наш обов’язок піклуватися про їх родини  та допомагати».  

Відтак усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про полеглих.

Спогадами про ті роки та  своїх  друзів поділився учасник афганської війни полковник міліції у відставці Василь Лупич (ліворуч): «Я служив у другому парашутно-десантному батальйоні.  У 83 році демобілізувався. Хочу сказати, що служба була як на війні. Але я радий, що нас постійно збирають, щоб відзначити ці пам’ятні дати  і я вдячний керівництву поліції і ветеранській нашій організації  за повагу і можливість  зустрітися і поспілкуватися. Усім нашим ветеранам-інтернаціоналістам бажаю міцного здоров’я, особистого щастя і не падати духом, бути потрібними людям і родині». 

Ще один учасник бойових дій у Афганістані  полковник міліції у відставці Василь Станчак,  також привітав побратимів, побажав здоров’я кожному і поділився спогадами: «У 1979 році я 18-річним хлопцем, після навчань у сержантській школі,   у складі  149 гвардійського  полку, який  був сформований у Мукачево,  разом з технікою, з особовим складом, ми  були погружені на платформи і 28 грудня в районі Термезу через понтонні мости ми перейшли границю тодішнього Радянського Союзу. Давно це було, але постійно згадується». 

Пройшли роки, а учасники  бойових дій  діляться  спогадами і вони особливі,  бо про війну.

СК ГУНП

в Івано-Фанківській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux