Портал в режимі тестування та наповнення
У прикарпатській поліції вшанували героїзм ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)
Опубліковано 26 квітня 2018 року о 12:20

Цього року  найбільшій аварії сторіччя виповнилося 32 роки.   Тисячі ліквідаторів різних професій стали на захист людства для того аби зменшити масштаби аварії. Це беззаперечний подвиг наших попередників – прикарпатських   міліціонерів-ліквідаторів, які з першого дня прибули у Чорнобильську зону і стали на охорону громадського правопорядку.


Вшанувати і вклонитися живим, пом’янути загиблих та померлих, а також віддати шану родинам працівників, які загинули під час виконання службових обов’язків зібралися нині правоохоронці-ліквідатори та керівництво Головного  управління поліції Івано-Франківщини з нагоди відзначення Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області полковник поліції    Віктор Шкутов.

«З часу трагічної  дати техногенної катастрофи  у наше з Вами життя увійшло слово з гірким  присмаком великої нечуваної біди – «Чорнобиль». Роки минають, а для нашого народу ця трагедія й понині незагоєна і болюча рана. Наслідки аварії масштабні і вражаючі – мертві родючі колись українські землі, покинуті міста і села, підірване радіацією здоров’я людей. У перші дні аварії понад чотириста міліціонерів з нашої області стали на охорону громадського порядку в 30-кілометровій зоні навколо джерела біди і отримали невідомі дози опромінення. Ми безмежно вдячні, Вам, ліквідатори аварії, за врятовані мільйони життів  і не забудемо тих, кого вже нема, хто не вагаючись  своєю мужністю і відвагою протистояв катастрофі, яка могла би бути набагато масштабнішою. На жаль, з того часу 91-го учасника-ліквідатора аварії уже немає серед живих, із них 31 помер внаслідок захворювань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС; 116 – стали інвалідами. Вічна слава живим і світла пам’ять загиблим!  Незмінним залишається найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха. Вшановуючи  ваш героїзм, відданість Присязі і службовому обов’язку із захисту інтересів народу та держави, щиро бажаю Вам, рідним і близьким, міцного здоров’я, життєвої енергії, родинного тепла і, головне, мирного неба над головою. Щира  вдячність Вам за відданість і добрі справи», зазначив у своєму виступі Віктор Шкутов.

Відповідно до наказу ГУНП в області за багаторічну працю в органах внутрішніх справ, особисту мужність, проявлену під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, міліціонерів-ліквідаторів нагороджено Грамотою ГУНП, Почесною грамотою Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС України, Грамотою Голови Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України. Департамент соціальної політики ОДА Івано-Франківської області нагородив Подякою та Грамотою департаменту, також надав грошову допомогу 17 інвалідам та 54 вдовам померлих чорнобильців. Подяки та грамоти чорнобильці-правоохоронці отримали і від міського голови Івано-Франківська та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Члени Профспілки атестованих працівників ОВС в Івано-Франківській області нагороджені грамотами, подяками та матеріальною допомогою.

Відтак з вітальним словом  до колег-ліквідаторів звернувся  голова Асоціації  «Чорнобиль» ОВС в Івано-Франківській області Володимир Чіслов, який  згадав тих, кого вже немає серед нас,  пригадав  ті тривожні події, коли міліціонери одні з перших,  не задумуючись,  і не усвідомлюючи наслідків катастрофи, самовіддано стали на захист Вітчизни від невидимого ворога – атома.    

Після урочистих заходів присутні взяли участь у поминальній панахиді та віче-реквіємі, який відбувся біля пам’ятника «I мертвим, і живим, і ненарoдженим чорнобильцям Прикарпаття»  у Івано-Франківську.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux