Портал в режимі тестування та наповнення
У Франківську Дошками пошани вшанували загиблих на сході країни правоохоронців - Володимира Шарабуряка та Михайла Погорєлова
Опубліковано 12 жовтня 2018 року о 14:07

Сьогодні, 12 жовтня, напередодні відзначення Дня Захисника України в Івано-Франківську  урочисто відкрили  меморіальні дошки, щоб вшанувати справжніх патріотів - Володимира Шарабуряка та Михайла Погорєлова. Правоохоронці загинули на Сході України під час виконання службових обов’язків.

Іменні таблички встановили на фасаді професійного  ліцею автомобільного транспорту та  будівництва, де свого часу навчалися загиблі правоохоронці.

Нагадаємо, старший прапорщик спеціальної роти міліції Володимир Шарабуряк загинув у травні 2014 році в збитому терористами  гелікоптері «МІ-8»  поблизу м. Слов’янськ, що на Донеччині. Молодший сержант батальйону патрульної служби  міліції особливого призначення «Івано-Франківск»  Михайло Погорєлов загинув  у серпні 2014 році, під час виходу з Іловайського котла так званим «зеленим коридором». Смерть спіткала Михайла біля села Катеринівка.

Вшанувати загиблих правоохоронців, які посмертно нагороджені орденами «За мужність» І та ІІІ ступенів, прийшов керівник  Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, рідні та друзі, бойові побратими, студенти і викладачі навчального закладу.

Зі словами скорботи до присутніх звернувся  Володимир Голубош:

«Хлопці віддали найдорожче – своє життя. Єдине, що ми можемо зробити – не забути Героїв. Тому сьогодні вшановуємо їх пам'ять відкриттям цим дошок. Ці правоохоронці залишаться завжди у наших спогадах та у пам’яті побратимів. Володимир і Михайло – приклад для інших».

Крім того, начальник поліцейських Івано-Франківщини подякував батькам за виховання   синів – справжніх патріотів, які до останнього були вірні Присязі правоохоронця «Служити та Захищати». Володимир Голубош сказав, що й нинішнє і наступні покоління працівників прикарпатської поліції завжди пам’ятатимуть героїчний вчинок своїх колег, які ціною власного життя захищали державність. 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив співчуття родині та закликав пам’ятати подвиг земляків.

Насамкінець, подяку висловили і матерям загиблих. Адже вони стали зразком відданості службовому обов’язку та Україні. У свою чергу, мама Володимира Шарабуряка – пані Ольга – додала:

«Я прийшла, щоб вшанувати пам’ять свого сина, який загинув на Сході. Болячи розуміти, коли втрачаєш рідну дитину. Але мій син – Герой. Хочу, щоб подвиг ціною життя не забувався».

Також, розповідаючи про сина, вона згадує, що той ніколи не жалівся, хоча на фронті було дуже нелегко.

Вічна пам’ять Героям!

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux