Портал в режимі тестування та наповнення
У аваріях на Прикарпатті дві людини загинули, ще семеро постраждали: поліцейські розпочали розслідування
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 15:15

Дорожньо-транспортні пригоди із летальними наслідками сталися на Верховинщині та Косівщині, а з постраждалими на Долинщині.  За фактами автопригод слідчі розпочали кримінальні провадження. 

23 жовтня о 20 годині до  верховинських поліцейських надійшло повідомлення про те, що в селі Бережниця автомобіль наїхав на чоловіка та втік.  
Поліцейські попередньо встановили, що невідомий автомобіль здійснив наїзд на 63-річного мешканця Криворівні, який лежав на проїзній частині дороги. Внаслідок наїзду чоловік помер, а керманич з місця події втік. 


Поліцейські негайно розпочали заходи для встановлення місця знаходження транспортного засобу і керманича. Через декілька годин правоохоронці встановили автомобіль ВАЗ-21083 та особу порушника. Йдеться про 16-річного мешканця територіальної громади.  Керманича поліцейські виявили в знайомого у Верховині, там й знайшли транспортний засіб. Його перевірено на стан сп’яніння. Він тверезий. При спілкуванні з правоохоронцями неповнолітній повідомив, що налякався і тому покинув місце аварії. 


Ще одна аварія зі смертельними наслідками сталася в селі Город, Косівської територіальної громади, 24 жовтня о 2 годині ночі. Правоохоронці встановили, що 19-річний мешканець територіальної громади, керуючи автомобілем Chevrolet Niva, рухаючись у напрямку Косова, на заокругленій ділянці дороги, виїхав за межі проїзної частини, з'їхав у кювет, де зіткнувся із бетонною конструкцією.  Внаслідок автопригоди керманич від отриманих травм загинув на місці події, ще його чотири  пасажири госпіталізовані до лікарні.  

За обома фактами аварій із летальними наслідками розпочаті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. 

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими сталася в Долинській територіальній громаді. Повідомлення про ДТП надійшло о 12 годині, 23 жовтня. Поліцейські попередньо встановили, що 53-річний калушанин, керуючи автівкою Chevrolet Aveo, рухаючись із села Мислівка до села Шевченкове, Вигодської ТГ, на заокругленій ділянці дорог вчинив наїзд на колону велосипедистів, які рухалися у зустрічному напрямку. У результаті аварії трьох велосипедистів доставлено до медзакладу. Водій легковика за кермом був тверезий. 
За фактом аварії розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. 


Поліція Прикарпаття наголошує на неухильному дотриманні Правил дорожнього руху. Будьте обережними на дорогах, вибирайте безпечний швидкісний режим та не сідайте за кермо в стані алкогольного сп'яніння. У разі вчинення ДТП – не залишати місце події, адже своєчасно надана домедична допомога і вчасне повідомлення медиків можуть врятувати життя людини.


Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux