Портал в режимі тестування та наповнення
Спільно протидіяти домашньому насильству: поліція та зацікавлені служби напрацьовують алгоритм дій
Опубліковано 07 березня 2019 року о 12:45

В поліції Івано-Франківщини це вже не перший семінар-нарада, на якому зустрілися керівники превенції, працівники ювенальної превенції відділів та відділень поліції області, представники прокуратури та соціальних служб, аби обговорити нововведення у законодавстві і втілити їх на практиці.

Як відзначив т.в.о. начальника УПД ГУНП в Івано-Франківській області Андрій Веляник, зміни у законодавстві були зумовлені нагальними потребами врегулювання суспільних викликів у цій сфері. Ефективно виявляти та протидіяти явищу насильства в сімейному середовищі на етапі впровадження законодавчих нововведень на практиці можна лише взаємодіючи та об’єднуючи зусилля і досвід усіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері захисту прав та інтересів постраждалих від такого насильства осіб.

Начальник відділу ювенальної юстиції прокуратури Івано-Франківської області Наталя Фільварок, спираючись на вже зафіксовані на Прикарпатті та в Україні приклади з практичної діяльності, закцентувала увагу на вирішенні проблемних моментів у документуванні випадків домашнього насильства.

Про використання наявних можливостей соціальних служб Прикарпаття у реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та їх взаємодію з поліцейськими розповів начальник Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк.

Зважаючи на те, що жертвами або свідками домашнього насилля нерідко стають діти, з такими ситуаціями мають справу ювенальні поліцейські. Начальник відділу ювенальної превенції  УПД ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук наголосила на необхідності невідкладного реагування на повідомлення про факти чи загрози насилля в сім’ї, де виховуються неповнолітні, а також виваженості у прийнятті рішень.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству». З 11 січня 2018 року набула чинності норма документа про обтяжуючі обставини, а з 11 січня 2019 року набули чинності інші норми закону. 

Читайте також: У 2019 році в Україні запрацюють 45 мобільних груп поліції для реагування на домашнє насильство

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux