Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Системні заходи по виявленню та націоналізації активів країни-агресора: Нацполіція викрила підприємство зі зв’язками в рф та рб
Опубліковано 16 квітня 2022 року о 12:05

Засновником даного підприємства є білоруська компанія, а власниками - громадяни російської федерації. Отримані прибутки в Україні використовувалися на підтримку російської армії. 

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції проводять комплекс заходів, аби запобігти виведенню активів проросійських компаній, які можуть використовуватися країною-агресором на підтримку воєнних дій на території України. 

В ході системного та ретельного аналізу фінансового ринку, а саме його учасників, оперативники спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції задокументовали протиправну діяльність підприємства, засновником якого являється білоруська компанія, а власниками - громадяни російської федерації.

В ході слідства встановлено, що отриманий в Україні прибуток вказане підприємство розподіляло серед своїх власників та афілійованих осіб російської федерації. Останні сплачували податки у бюджет російської федерації, з якого безпосередньо здійснюється фінансування російських окупаційних військ.

Крім того, генеральний директор підприємства організував схему з мінімізації податків та легалізації коштів, здобутих від злочинної діяльності. Отримані кошти також використовувалися на підтримання російської армії та воєнних дій на територіі України.

Сьогодні, 15 квітня, оперативники ДСР, слідчі ГСУ Нацполіції спільно з Офісом Генерального прокурора провели санкціоновані обшуки на територіі Полтавської, Черкаської, Тернопільської, Київської, Хмельницької областей та Києва.

Вилучили 11 транспортних засобів, 2 квадрокоптери, документи фінансово- господарської звітності щодо діяльності підприємства, 7080 літрів хімікатів для захисту розслин.

Також, на підставі отриманих доказів генеральному директорові підприємства повідомили про підозру за ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинних шляхом),  ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вилучене майно буде арештовано та передано до ЗСУ для захисту від загарбників, а добрива - в АРМА.

Слідство триває.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux