Портал в режимі тестування та наповнення
Прикарпатські поліцейські вдосконалюють навички у розслідуваннях платіжних шахрайств
Опубліковано 21 листопада 2022 року о 16:27

Протидія кіберзлочинам  - одна із ключових задач прикарпатських кіберполіцейських. Задля ефективного розкриття таких правопорушень поліцейські повсякчас вдосконалюють свої навики.  За ініціативи кіберполіцейських,   співробітники карного розшуку, слідчого управління та дізнавачі навчались на тренінгу «Базові засади функціонування платіжних систем».  

Навчання проводила заступник директора, керівник форуму безпеки розрахунків та кредитів Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЄМА Олеся Данильченко. Вона  детально розповіла присутнім про базові принципи функціонування міжнародних платіжних систем. А також про шахрайство в банкоматах та в інтернеті з використанням соціальних мереж. 


Сьогодні такі види шахрайств є одними з найпоширеніших в Україні. Прибуток шахраїв від атак на банківські рахунки з кожним днем зростає. А кількість потерпілих – збільшується. Тож якісно розслідувати такі злочини, а головне - протидіяти їм   -  головна із головних задач прикарпатських поліцейських. І отримані знання лише сприятимуть цьому.


На тренінгу Олеся Данильченко наголосила, розголошення будь- яких даних банківських рахунків чи карток – це неабияка допомога аферистам. При чому, більшість даних розголошують самі власники карток, тому що ними вправно маніпулюють. Зловмисники  кваплять жертв, щоб вони почали панікувати й змусити швидко прийняти рішення. Наприклад, погрожують, що якщо не отримають інформацію для розблокування карт, її потім не можна буде відновити. Так люди і потрапляють «на гачок» шахраїв. 


Тим, хто все-таки розкрив свої дані, необхідно якомога швидше звернутися в банк  та в поліцію. Адже рахунок часу йде на хвилини. Шахраї миттєво переказують кошти з картки на картку. 


Поліцейські кажуть , - такі тренінги не проходять даремно. А допомагають швидше розкривати та документувати  шахрайства. А ще  - затримувати аферистів. Правоохоронці підвищили свої знання з кібербезпеки, тож тепер повсякчас  застосовуватимуть їх на практиці і в роботі.


Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux