Портал в режимі тестування та наповнення
Про кримінальні провадження завершені слідством у червні та скеровані до суду
Опубліковано 29 червня 2018 року о 11:08

Подаємо інформацію по завершених провадженнях за фактами найбільш резонансних злочинів, тобто тих,  які становлять громадський інтерес та які направлено на розгляд у судові органи у червні 2018 року.  

Зокрема, Cлідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області завершено до суду розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом вчинення протиправних дій організованою групою осіб, що виразились у виготовленні з метою розповсюдження, розповсюдженні та збуті відеопродукції порнографічного характеру.

         Досудовим розслідування встановлено, що організатор групи, яким являється переселенець із Донецької області, створив у одній із орендованих квартир м. Івано-Франківська, місце розпусти – порностудії, де в період з 2016 по 2018 роки,  із мешканками м. Івано-Франківська виготовляв з метою розповсюдження, розповсюджував та збував відеопродукції порнографічного характеру.

         23 червня 2018 року до Івано-Франківського міського суду направлено обвинувальний акт щодо 3 осіб жіночої статі, за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 301 КК України, тобто за виготовлення з метою розповсюдження, розповсюдження та збуту відеопродукції порнографічного характеру, вчиненими повторно, організованою групою.        

         Організатора організованої групи слідчими було затримано на підставі  ст. 208 КПК України, та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в сумі 140 тис. 960 грн. Зловмисником було внесено заставу і на даний час він перебуває у розшуку. 

Слідчим відділенням Рогатинського відділення поліції завершено з обвинувальним актом досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 27.01.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого, ч. 1 ст. 115 КК України за фактом убивства сестрою мешканця  с. Чернів Рогатинського району Івано-Франківської області. Так, досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисниця, перебуваючи за місцем свого проживання, під час спільного розпивання спиртних напоїв із своїм братом, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, з метою позбавити життя останнього, діючи умисно за допомогою молотка нанесла йому близько 9 ударів в життєво важливу ділянки тіла – голову, спричинивши тілесні ушкодження, від яких останній помер у приміщенні Рогатинської ЦРЛ. 27.01.2018 її затримано слідчими в порядку ст.208 КПК за підозрою у скоєнні злочину, та судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 18.06.2018 обвинувальний акт у провадженні, скеровано до Рогатинського районного суду для розгляду по суті.

Слідчим відділенням Рогатинського відділення поліції завершено з обвинувальним актом досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 23.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, за фактом спричинення  22.04.2018 в с. Колоколин Рогатинського району  тяжких тілесних ушкоджень жителю села (46 ударів в різні ділянки тіла), внаслідок  яких останній помер. 23.04.2018 зловмисника було затримано слідчими в порядку ст. 208 КПК за підозрою у скоєнні злочину, відносно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 19.06.2018 обвинувальний акт у провадженні скеровано до Рогатинського районного суду для розгляду по суті.

 

Відділом СУ ГУНП завершено з обвинувальним актом досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 15.02.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 15 травня 2017 року близько 02.40 год. зловмисник, з метою вчинення хуліганських дій, заздалегідь озброївшись вибуховим пристроєм (боєприпасом) ручною оборонною гранатою Ф-1, прийшов до помешкання жителя с. Студінка Калуського району Івано-Франківської області, де безпричинно, діючи умисно, грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, нехтуючи загальноприйнятими нормами поведінки, усвідомлюючи, що своїми діями створює реальну загрозу життю та здоров’ю мешканців домогосподарства, привів в дію ручну оборонну гранату Ф-1, та кинув її на подвір’я перед входом в будинок. В результаті вибуху гранати було спричинено пошкодження будинку та кузова вантажного автомобіля марки «Мерседес-Бенц Спрінтер» потерпілого.

За результатами проведених ряду слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершене та 14.06.2018 обвинувальний акт щодо підозрюваного у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 4 ст. 296, ч.1              ст. 263 КК України, направлено до суду.

Відділом СУ ГУНП завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 28.03.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України.  Досудовим розслідуванням встановлено, що 28.03.2018 близько 01 год. жителька с. Вербовець Косівського району, на ґрунті психічних розладів позбавила життя свою малолітню дочку, 2011 року народження, наносячи їй молотком ряд цілеспрямованих ударів по голові, спричинивши їй черепно-мозкову травму, перелом кісток черепу.

21.06.2018 клопотання про застосування медичних заходів примусового характеру щодо підозрюваної у вчиненні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2            ст. 115 КК України, направлено до суду.

Слідчим відділом Івано-Франківського ВП ГУНП в Івано-Франківській області  завершено досудове розслідування кримінальному провадженні за ч. 1 та ч. 2 ст. 259 КК України за 5-тьма фактами неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Так, у січні 2018 року житель м. Івано-Франківська, використовуючи електронну поштову скриньку, надсилав на поштові електронні адреси УСБУ та ГУНП в Івано-Франківській області повідомлення про замінування нічного клубу “Pasage Gartenberg”, торгово-розважального комплексу   “Панорама PLAZA”, спортивного клубу  “Атлет”, приміщення Івано-Франківської міської лікарні та Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, внаслідок чого було зірвано роботу вказаних закладів та установ.

            За результатами проведених слідчих (розшукових) дій особу зловмисника було встановлено, та слідчими затримано в порядку ст. 208 КПК України, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.          15 червня 2018 року матеріали кримінального провадження направлено до Івано-Франківського міського суду для прийняти рішення про застосування щодо підозрюваного примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу.

Слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області завершено  досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 18.05.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідування установлено, що 17.05.2018 приблизно о 23 год. 10 хв. на залізничному переїзді у смт. Букачівці Рогатинського району водій автомобіля марки  VW Golf, не переконався у відсутності наближення поїзда, проігнорував заборонений сигнал світлофора та звуковий сигнал, виїхав на залізничний переїзд, де допустив зіткнення з поїздом у складі локомотива 2Т10М та 20 вагонів, який рухався за маршрутом «Івано-Франківськ - Київ». У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинув пасажир автомобіля VW Golf, та отримав тілесні ушкодження ще один пасажир.

Винуватця ДТП слідчими було затримано в порядку ст. 208 КПК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 26.06.2018 обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду. 

Слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківському області завершено  досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому у січні 2018 року за ст. 149 ч. 2, ст. 332 ч. 2, ст.28 ч. 2, ст. 357 ч. 3 КК України за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон України з метою подальшої трудової експлуатації, поєднані із незаконним заволодінням паспорта громадянина України.

Досудовим розслідуванням установлено, що житель Долинського району на протязі січня-квітня 2018 року під приводом надуманого боргу з корисливих спонукань організував незаконне переправлення потерпілого, також жителя Долинського району, через державний кордон України до Російської Федерації з метою подальшої трудової експлуатації.

Зловмисника слідчими ГУНП було затримано в порядку ст. 208 КПК України, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За результатами проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, 27.06.2018 обвинувальний акт щодо підозрюваного направлено до суду.

 

Сектор комунікації поліції в Івано-Франківській області

(за матеріалами слідчого управління)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux