Портал в режимі тестування та наповнення
Працівники ювенальної превенції співпрацюватимуть з органами самоврядування (ФОТО)
Опубліковано 14 червня 2018 року о 15:14

Процес становлення об’єднаних територіальних громад серед численних нововведень вимагає вирішення в тому числі й питання якісної підготовки фахівців, на яких покладається турбота про забезпечення прав та законних інтересів дітей.

Тож,  керівникам структурних підрозділів відповідальних за цей напрямок роботи в новостворених громадах Прикарпаття доречною та корисною стала зустріч з начальником відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області підполковником поліції Аллою Бойчук.


На занятті, яке відбулося на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області, передусім йшлося про співпрацю у вирішенні актуальних завдань у цій сфері перед поліцією та органами самоврядування краю. Як зазначила Алла Бойчук, у цьому контексті надзвичайно важливою є небайдужість громади до проблем кожної сім’ї з дітьми. Саме працівники соціального захисту, освіти, медичного обслуговування, які працюють в ОТГ, як правило першими отримують інформацію про негаразди в родинах з неповнолітніми, а тому повинні невідкладно, як мовиться, бити на сполох, якщо дітям потрібна допомога чи захист правоохоронців.
Керівник прикарпатської ювенальної превенції ознайомила присутніх зі станом злочинності серед неповнолітніх області та охарактеризувала його причини. Доповнюючи розповідь фотоілюстраціями з практичної діяльності, зокрема щодо роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах.  Алла Бойчук зауважила, що багатьох критичних, а то й трагічних ситуацій вдалося б уникнути за умови своєчасного повідомлення про такі факти працівників поліції та відповідних соціальних служб.


Серед напрямів роботи, які потребують консолідації зусиль поліцейських і громади, передусім попередження фактів бездоглядності дітей та соціального сирітства, протидія поширенню наркоманії та вживання неповнолітніми алкогольних напоїв і тютюнових виробів, профілактика вчинення правопорушень та злочинів як дітьми, так і щодо них.

 

УПД ГУНП в

Івано-Франківській області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux