Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Івано-Франківщини в умовах карантину продовжує реагувати на факти вчинення домашнього насильства
Опубліковано 09 квітня 2020 року о 18:13

З початку року до поліції Прикарпаття надійшло майже 900 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства.

Так, за три місяці поточного року до поліції надійшло 846 звернення від громадян про факти вчинення відносно них домашнього насильства. Більшість цих повідомлень подані жінками - 729, чоловіками – 101 та неповнолітніми – 16. До адміністративної відповідальності притягнуто 817 правопорушників, на превентивний облік поставлено 596 кривдників. З початку року працівники поліції винесли 470 термінових заборонних приписів особам, які вчиняють домашнє насильство, з них 426 – чоловікам, 44 – жінкам. Підрозділами поліції розслідувано 20 кримінальних провадження за правопорушення за ст. 126 -1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

За період карантину, з 17 березня по 8 квітня, до обласної поліції надійшло 181 звернення про вчинення домашнього насильства. Поліцейськими територіальних підрозділів поліції області складено 158 адміністративних матеріалів, які передбачені ст. 173-2 КУпАП та винесено 92 термінових заборонних приписів стосовно кривдників. Незважаючи на те, що кількість задокументованих фактів домашнього насильства в області в цей період не збільшилася, а зберігається на тому самому рівні, що і до карантинних заходів, поліцейські розуміють, що під час непростої фінансової та життєвої ситуації, яка склалася в умовах карантину, напруженість у родинних стосунках може зрости. А це, в свою чергу, може призвести до вчинення домашнього насильства.

З метою постійного контролю та превенції правопорушень, пов’язаних із насильством в сім’ях, поліцейські Івано-Франківщини продовжують працювати в посиленому режимі та оперативно реагувати на всі прояви насильства. На виклики виїжджають спеціальні мобільні групи та інші підрозділи обласної поліції. Також правоохоронці щоденно аналізують заяви й повідомлення, пов’язані з домашнім насильством, аби вчасно надати допомогу людям. Також проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, щоб попередити повторного вчинення ними правопорушень.

Мовчати про домашнє насильство не потрібно. Обов'язково звертайтеся за допомогою. Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102, безкоштовну національну «Гарячу лінію» з протидії домашньому насильству: 0 800 500 335 або на короткий номер 116-123, гаряча лінія безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103.

 

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux