Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Прикарпаття розслідує автопригоди, де четверо потерпілих та один загиблий
Опубліковано 22 серпня 2024 року о 10:56

Дорожньо-транспортні пригоди з травмованими мали місце на Калущині та Надвірнянщині, а із загиблим пішоходом у Калуші. 

Перша автопригода за участі двох автівок трапилась близько 11:50 у селі Рожнів. Відомо, що відбулося зіткнення автомобілів «Volkswagen Jetta» та «Mercedes–Benz». У результаті аварії двох керманичів з травмами доставлено до лікарні. Йдеться про мешканців Івано-Франківська та Заболотівської тергромади, 1992 та 1970 років народження.

Водіїв освідчено на стан алкогольного сп’яніння. Результат тверезі.

Ще одне ДТП відбулось близько 17 години в селі Чорний Потік, що у Надвірнянському районі. На місці події правоохоронці з'ясували, що 38-річний скутерист допустив зіткнення із мотоциклом. Останнім керував місцевий мешканець, 2007 року народження. 

Обох водіїв доставили до медичного закладу. У них відібрано кров на стан алкогольного сп'яніння.

За фактами дорожньо-транспортних пригод поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Смертельна ДТП трапилась у Калуша о 21:40. Поліцейські встановили, що 36-річний водій автомобіля «Ауді А6», мешканець Калуської громади, рухався в правій смузі. Керманич передньою частиною автомобіля вчинив наїзд на пішохода, який у чорному одязі перебував на смузі руху автомобіля. Чоловік отриманих травм помер на місці. 

Поліцейські наразі встановлюють особу загиблого. 

Загиблому на вигляд близько 45 років. Був одягнений у чорні куртку та штани, синю футболку, взуття коричневого кольору та кепка темно-синього кольору.

Поліція звертається з проханням до громадян, яким відома будь-яка інформація щодо особи загиблого, повідомити поліцію за наступними номерами телефонів: 067-344-40-33 або на лінію «102».

За цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Поліція закликає водіїв неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху, зокрема бути уважними за кермом, дотримуватися безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, не порушувати правил обгону, проїзду пішохідних переходів та перехресть, уникати ризикованих маневрувань та користуватися пасками безпеки. 

Окремо звертаємось до пішоходів, щоб вберегти себе на дорозі, необхідно носити світлоповертаючі елементи на одязі.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux