Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Івано-Франківщини ініціювали онлайн-нараду щодо запобігання та протидії домашньому насильству
Опубліковано 17 квітня 2020 року о 17:28

У поліції Івано-Франківщини учасники міжвідомчої наради обговорили спільні заходи щодо протидії домашньому насильству в умовах карантину.

Нарада з ініціативи поліцейських відбулася сьогодні, 17 квітня, у відеоселекторному режимі під головуванням начальника Управління превентивної діяльності Андрія Веляника. Участь взяли також заступник начальника філії Державної установи «Центру пробації» в Івано-Франківській області Марія Бойда та представники низки підрозділів облдержадміністрації – департаменту соціального захисту населення, департаменту освіти і науки, департаменту охорони здоров’я, служби у справах дітей, обласного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Учасники наради також обговорили специфіку роботи служб в умовах карантину, а також зупинились на окремих випадках домашнього насильства та вирішили у найкоротший термін затвердити план спільних дій всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Андрій Веляник поінформував про створення в Україні чат-боту - Дій проти насильства. Його головна мета - запобігання домашньому насильству. Приєднатися до сервісу можна за посиланням – https://t.me/police_helpbot.
Чат-бот може:
- допомогти викликати служби допомоги (поліцію і швидку);
- переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які в свою чергу нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі;
- надати контакти інших служб допомоги;
- роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства. 

«На нашу думку, в групі ризику зараз знаходяться не тільки сім'ї, де раніше були зафіксовані випадки домашнього насильства, а й ті, де хтось тимчасово втратив роботу або заробіток, сім'ї зі складною фінансовою або житловою ситуацією або сім'ї, де є літні чи недієздатні людини. Поліція працює в посиленому режимі, щоб якнайшвидше виїжджати на виклик щодо вчинення домашнього насильства», - підсумував Андрій Веляник.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux