Портал в режимі тестування та наповнення
Панахида, хода і відкриття пам'ятника захисникам: поліцейські Івано-Франківщини вшанували загиблих Героїв України
Опубліковано 29 серпня 2021 року о 16:46

У День пам'яті захисників України в Івано-Франківську вшанували загиблих бійців, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Серед них і правоохоронці Прикарпаття.

29 серпня начальник поліції Івано-Франківщини Сергій Безпалько, голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, депутати, представники правоохоронних структур, учасники і ветеранами АТО/ООС, родини загиблих і громадськість вшанували захисників України.

Поминальні заходи відбулися на Алеї слави у Чукалівці, де серед захисників нашої держави похований один правоохоронець. Після цього усі зібралися в Соборі Святого Воскресіння в обласному центрі та після панахиди ходою вирушили до Меморіального скверу, де також поховані герої, серед яких й четверо правоохоронців.

Після поминальної панахиди у сквері відкрили пам'ятник захисникам, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. До відкриття пам’ятника, крім представників влади, запрошено матір загиблого правоохоронця Володимира Шарабуряка та поліцейського, який був поранений під Іловайськом, Володимира Гаріджука.

Наприкінці начальник поліції Івано-Франківщини Сергій Безпалько спільно із заступником Остапом Білейчуком, бійцями батальйону «Івано-Франківськ» і роти поліції особливого призначення поклали квіти до могил загиблих і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Нагадаємо, що саме у ці дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, а 29 серпня – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових.

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області вшановує всіх, хто віддав життя, захищаючи Україну. Не забудемо 15 правоохоронців, які загинули у зоні АТО, а також тих 3, які досі вважаються зниклими безвісти. Ще 10 міліціонерів загинули під час виконання службових обов'язків за часів незалежності України.

Вічна пам'ять Героям!

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux