Портал в режимі тестування та наповнення
Один пішохід загинув, ще один – травмувався: прикарпатські поліцейські встановлюють обставини автопригод
Опубліковано 05 грудня 2022 року о 11:12

Дорожньо-транспортні пригоди трапились в обласному центрі та на Коломийщині. Одна зі смертельним наслідком, а друга - з потерпілим. За обома фактами ДТП правоохоронці розпочали кримінальні провадження. 

3 грудня о 11:30 надійшло повідомлення на лінію «102» про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилась на вулиці Галицькій, в Івано-Франківську.  
На місце події негайно прибули патрульні поліцейські та слідо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що 49-річний водій, місцевий мешканець, керуючи автомобілем Mercedes-Benz Vito 110, рухаючись вулицею Галицька, здійснюючи маневр правого повороту, не впорався із керуванням, виїхав на пішохідний тротуар та вчинив наїзд на 52-річну жінку – пішохода. Після наїзду водій зіткнувся з огорожею.  



Внаслідок автопригоди місцеву мешканку з травмами госпіталізували до медзакладу. 



Керманича перевірено на стан сп’яніння. Результат виявився позитивний, останній перебував в алкогольному та наркотичному сп’янінні, про що підтвердив медичний висновок.

Водія слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд обере запобіжний захід.

Дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком сталася у селі Раківчик, Коломийської територіальної громади, 4 грудня о 17:45. 
Поліцейські встановили, що 24-річний місцевий мешканець, керуючи автівкою Chevrolet Aveo, рухаючись автодорогою Н-10 сполученням «Стрий - Івано-Франківськ – Чернівці», не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого здійснив наїзд на пішохода. Останній переходив дорогу поза межами пішохідного переходу в неосвітленій ділянці.



У результаті наїзду пішохід загинув на місці події. Наразі правоохоронці встановлюють особу загиблого.


Водія перевірено на стан сп’яніння. Чоловік був тверезий.



За фактом дорожньо-транспортної пригоди слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. 

Поліція Прикарпаття наголошує на неухильному дотриманні Правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

Будьте обережними на дорогах, вибирайте безпечний швидкісний режим та не сідайте за кермо в стані алкогольного сп'яніння!  


Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux