Портал в режимі тестування та наповнення
Очільник прикарпатської поліції взяв участь у семінарі присвяченому Дню науки
Опубліковано 20 травня 2019 року о 14:37

Начальник Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, кандидат юридичних наук Володимир Голубош взяв участь у роботі науково-практичного семінару на тему: "Перспективи застосування законодавства щодо спрощеного порядку досудового розслідування у сучасних умовах", який відбувся 17 травня на базі Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ України.

На заході були також присутні представники слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області, прокуратури, адвокатури, декан Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ, викладачі навчального закладу, науковці та інші гості.

Володимир Голубош мав честь відкрити вказаний захід та звернувся до присутніх зі вступним словом:

"Приємно те, що захід проходить у стінах рідної Alma Mater. Факультет відроджує бувалу славу, в чому особлива заслуга декана Юлії Терещенко та особового складу, який працює та навчається на факультеті. Варто пам’ятати, що майбутнє будь-якого навчального закладу, того чи іншого підрозділу, поліції загалом не говорячи вже про державу за наукою. Для прикладу, у більшості провідних країн світу ефективно функціонує велика кількість науково-дослідних лабораторій, які допомагають вивести країну на передові рубежі. Можна привести Японію, США, Сінгапур навіть Китай виходить на перше місце по кількості наукових статтей.

Водночас серйозною проблемою є те, що практика відірвана від теорії і задля того, щоб їх хоч якось наблизити необхідно робити певні кроки у цьому напрямі. Проведення вказаного заходу є яскравим свідченням цього".

Стосовно вказаної теми для обговорення Володимир Голубош зазначив, що поділ на проступки та злочини є характерним для більшості цивілізованих країн світу. «Особливою проблемою на сьогоднішній день є заватаженість слідчих підрозділів України. Так у західних країнах рівень розкриття злочинів коливається від 40 до 50 %. На сьогоднішній день по Україні на кожного слідчого припадає 200-300 кримінальних проваджень. Як бачимо ситуація критична і щоб якось розвантажити слідчих законодавець прийняв закон про кримінальні проступки. На превеликий жаль процедура стосовно того, яким чином буде впроваджений інститут кримінальних проступків поки невідома. У відповідності до закону, буде створена окрема група дізнавачів, які будуть займатися розслідуванням кримінальних проступків. Безумовно це позитивна тенденція, адже такий стан справ допоможе розвантажити слідчих. Водночас перед нами стоїть одне з нелегких завдань, а саме вироблення та упорядкування законодавчо закріпленого механізму здійснення  кримінального провадження щодо фізичних і юридичних осіб з яким ми обов'язково справимось".

Насамкінець Володимир Голубош зазначив, що захід який проводиться є своєчасним. Пройшов на високому професійному рівні, пролунали багато цікавих міркувань з приводу заявленої проблеми з максимальною користю для кожного. Керівник Прикарпатської поліції побажав усім учасникам науково-практичного семінару подальших плідних успіхів, здоров'я, творчої наснаги на шляху до досягнення нових обріїв у науці.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux