Портал в режимі тестування та наповнення
Наїхав на пішохода і втік з місця події: прикарпатські поліцейські оперативно затримали водія-втікача
Опубліковано 10 січня 2023 року о 10:29

Аварія сталася на Тисмениччині.  Нетверезий керманич травмував чоловіка та втік з місця події. Правоохоронцям знадобилось близько години, щоби встановити особу порушника та затримати його в процесуальному порядку. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.



9 січня о 19 годині на лінію «102» надійшло повідомлення про автопригоду з постраждалими в селі Угринів, Угринівської територіальної громади.  Виїздом слідчо-оперативної групи правоохоронці встановили, що невідомий водій, керуючи автомобілем Peugeot 508, рухаючись автодорогою Н-09 сполученням «Мукачево-Львів», не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та здійснив наїзд на 28-річного місцевого мешканця, який переходив проїзну частину дороги по нерегульованому пішохідному переході. Після наїзду водій з місця події втік.  У результаті  ДТП  пішохода з травмами госпіталізували до лікарні.


Поліцейські негайно розпочали оперативно-розшукові заходи для встановлення місцезнаходження керманича та транспортного засобу. Менш аніж за годину, спільними зусиллями правоохоронці розшукали автомобіль Peugeot 508 та  24-річного водія, місцевого мешканця. Порушника правоохоронці затримали на одній із вулиць в обласному центрі, де він намагався покинути автівку. 


Керманича освідчено на стан сп'яніння, результат –  позитивний (1.64 проміле).

Винуватця поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Також вилучили автомобіль, який мав явні ознаки дорожньо-транспортної пригоди.

За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 286 -1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України.Наразі вирішується питання про повідомлення йому підозри та обрання судом запобіжного заходу. 

Наголошуємо кожному учаснику дорожнього руху, якщо сталась аварія – не залишайте постраждалих, негайно телефонуйте медикам та поліції. Пам’ятайте, завідоме залишення без допомоги людини, яка перебуває в небезпечному для життя стані, є злочином.   


Сектор комунікації

 поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux