Портал в режимі тестування та наповнення
На Прикарпатті під колесами автомобілів двоє людей загинули, троє – у лікарні
Опубліковано 22 жовтня 2018 року о 12:00

На Івано-Франківщині за вихідні трапилося чотири ДТП. У двох аваріях постраждали люди, в інших двох – загинули. Правоохоронці зясовують обставини аварій.

19 жовтня о 23:00 годині в с. Поточище, що на Городенківщині, трапилася ДТП з потерпілими. На місці події слідчі з’ясували, що водій 1990 року народження на автомобілі «ВАЗ 2106» рухався по дорозі, як раптом з тротуару на дорогу вибіг пішохід. Останній громадянин 1992 року народження. Пішохід мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич, побачивши пішохода, здійснив екстрене гальмування. Після цього пішохід впав на асфальтне покриття дороги та отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми і перелому потиличної кістки. У водія взято кров для встановлення факту алкогольного сп’яніння. Результат виявився позитивний - водій нетверезий (1.24 проміле).

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.») Кримінального кодексу України.

Наступного дня, 20 жовтня, о 23 годині в с. Сопів, що на Коломийщині, водій, громадянин 2000 року народження, здійснив наїзд на велосипедиста. Відомо, що водій на автомобілі «Фольксваген Транспортер», проїжджаючи освітленою ділянкою дороги у напрямку м. Коломия, вчинив наїзд на велосипедиста. Потерпілий – громадянин 2005 року народження. Поліцейськими встановлено, що велосипедист рухався узбіччям дороги, у попутному із автомобілем напрямку, проте при наближенні транспортного засобу потерпілий виїхав на проїзну частину дороги.

Велосипедист від отримання тілесних ушкоджень помер на місці події. У водія взято аналіз крові на вміст алкоголю. Керманич - тверезий. Тривають слідчі дії.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого») Кримінального кодексу України.   

У неділю, 21 жовтня, трапилося дві ДТП – на Яремчанщині і Калущині.

Так, в Яремчі під колесами автомобіля загинула громадянка іншої держави 1988 року народження. Виїздом на місце події поліцейські встановили, що водій 1984 року народження, керуючи автомобілем "Volkswagen Passat", рухався ділянкою автодороги  H-09 сполученням "Мукачеве – Львів". Останній їхав у напрямку м. Львів. Водій не обрав безпечної швидкості руху, не справився з керуванням на заокругленій ділянці дороги і виїхав за межі проїзної частини дороги, злетівши у кювет. Автомобіль перекинувся. В результаті ДТП загинула жінка-пішохід. Керманича, з діагнозом закритої черепно-мозкової травми, струсом головного мозку, забитою раною лівого передпліччя і пошкодженням правого вуха, доставлений у яремчанську лікарню. Водія перевіряють на стан сп’яніння.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого») Кримінального кодексу України.     

     Того ж дня у с. Вістова Калуського району сталася ДТП за участю «Рено» та «БМВ». В аварії травмувалися люди. На дорозі державного значення Н-10 сполученням "Стрий-Чернівці-Мамалига" між с. Боднарів та с. Вістова водій «БМВ» (1992 року народження) не вибрав безпечної швидкості руху і виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з «Рено Меган». Останнім керував громадянин 1975 року народження. В результаті ДТП пасажири останнього автомобіля травмувалися. Йдеться про громадянина 2004 року народження, який отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку і поміщений в реанімацію Калуської лікарні, а громадянин 1975 року народження отримав тілесні ушкодження у вигляді заднього вивиху лівого передпліччя. Обидві водії – тверезі.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.») Кримінального кодексу України.

Поліцейські Івано-Франківщини закликають водіїв не сідати за кермо нетверезими, дотримуватися правил дорожнього руху та обирати безпечну швидкість. Пішоходів просимо переходити дорогу, переконавшись у тому, що керманич зупинився. Не нехтуйте правила дорожнього руху, бо такі дії обходяться ціною у життя.

 

Сектор комунікації

 поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux