Портал в режимі тестування та наповнення
На Івано-Франківщині в аваріях травмовано троє осіб, ще одна людина загинула: поліцейські розпочали розслідування
Опубліковано 28 грудня 2022 року о 14:49

За минулу добу дорожньо-транспортні пригоди сталися у Галичі, Долині та в Надвірнянській територіальній громаді. У трьох автопригодах травмовані пішоходи та водій легковика. Ще в одній аварії загинула неповнолітня дівчина.


27 грудня о 18 години надійшло повідомлення на лінію «102» про летальну автопригоду, яка трапилась у Галичі. 25-річний мешканець обласного центру, керуючи автомобілем Toyota Avensis, вчинив наїзд на 14-річну дівчинку - пішохода. Дитина переходила проїзну частину дороги  поза межами пішохідного переходу. В результаті ДТП неповнолітня від отриманих травм загинула на місці події. Водій – тверезий. Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.



Наступна аварія, у якій травмувалась жінка - пішохід, трапилась  близько 19 години в Долині. Поліцейські з’ясували, що 33-річний керманич автівки Opel Omega, місцевий мешканець, не врахував дорожню обстановку та допустив наїзд на 39-річну жінку. Остання переходила дорогу по пішохідному переході. Потерпілу госпіталізовано до лікувального закладу.  


Ще одна дорожньо-транспортна пригода за участю пішохода трапилась на Надвірнянщині.  76-річний керманич Hyundai Elantra проявив неуважність та вчинив наїзд на 50-річну жінку. Мешканка Пасічнянської територіальної громади отримала травми та доставлена до медзакладу.



Аварія, де зіткнулося  два автомобілі, трапилась  близько 14 години в смт. Делятин, Делятинської територіальної громади. Встановлено, що 74-річний місцевий мешканець, керуючи транспортним засобом ВАЗ 2101, здійснював розворот у забороненому місці та допустив зіткнення з автівкою ВАЗ 2107, якою керував 56-річний чоловік. Останній рухався позаду в попутному напрямку.  Внаслідок ДТП керманич  ВАЗу доставлений до лікарні.


У всіх аваріях водії – тверезі.

За фактами аварій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліція Прикарпаття звертається до водіїв з проханням бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані.Пам’ятайте, безпека на дорогах залежить в першу чергу від самих водіїв. Тому не нехтуйте нормами чинного законодавства.  


Cектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux