Портал в режимі тестування та наповнення
На Івано-Франківщині в аваріях двоє людей загинуло, ще троє постраждали: поліцейські розпочали розслідування
Опубліковано 20 січня 2023 року о 11:44

Дорожньо-транспортні пригоди, у яких загинули двоє пішоходів, сталися в Яремчі та на Надвірнянщині, а з потерпілими - в обласному центрі та на Тисмениччині. За усіма фактами автопригод поліцейські проводять слідство та встановлюють обставини подій.

19 січня о 18:20 на службу «102» надійшло повідомлення про смертельну аварію, яка трапилась в селі Лоєва, що на Надвірнянщині. На місце події одразу виїхали слідчі слідчого управління та  слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановили, що 43-річний водій, мешканець Львівської області, 
керуючи  легковиком Renault Espase,  на неосвітленій ділянці дороги вчинив наїзд на 41-річного пішохода. Місцевий мешканець у темному одязі рухався по проїзній частині дороги у попутному напрямку. В результаті наїзду  пішохід загинув на місці події. 



Ще одна автопригода, в якій загинув пішохід, трапилась близько 20:30 в Яремчі, по вулиці Свободи. Поліцейськими встановлено, що 38-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем Mitsubishi L200, рухаючись автодорогою Н-09 сполученням «Мукачево-Львів», здійснив наїзд на пішохода. 38-річний місцевий мешканець переходив проїзну частину дороги у невстановленому місці. Внаслідок аварії пішохід загинув на місці події. 



В обох ДТП керманичі були тверезими. За фактами смертельних аварій слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.


Дорожньо-транспортна пригода за участю рейсового автобуса сталася близько 17 години в селі Ямниця, Ямницької територіальної громади. Виїздом слідчо-оперативної групи правоохоронці з’ясували, 28-річний мешканець Калуської територіальної громади, керуючи рейсовим автобусом «Верховина-Коломия», рухаючись автодорогою Н-09 сполученням «Мукачево-Львів», на перехресті вулиць допустив зіткнення з автомобілем Mitsubishi, під керуванням 26-річної мешканки Ямницької ТГ. Остання виїжджала із другорядної дороги на головну та не надала перевагу в русі автобусу. Легковик від удару відкинуло, у результаті він допустив зіткнення із зустрічним автомобілем Geely MR-7151A, під керуванням 34-річного франківця.  Внаслідок автопригоди водійка та її пасажирка з травмами госпіталізовані до лікувального закладу.  


На момент аварії в автобусі перебувало більше 30- ти пасажирів. Ніхто з них не травмувався.  У керманичів поліцейські відібрали кров на перевірку стану сп'яніння. 



Ще одна дорожньо-транспортна пригода трапилась в обласному центрі. Попередньо встановлено, що 33-річний місцевий мешканець, керуючи автомобілем Mercedes Benz E200, рухаючись через перехрестя вулиць Галицька - Горбачевського – Тролейбусна, вчинив наїзд на 61-річну жінку – пішохода. Місцева мешканка переходила дорогу по пішохідному переході. У результаті ДТП жінку з травмами доставлено до лікувального закладу. Водій тверезий.

За обома фактами аварій розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліція звертається до водіїв з проханням бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані. Пам’ятайте, безпека на дорогах залежить в першу чергу від самих водіїв. Тому не нехтуйте нормами чинного законодавства.   


Сектор комунікації

 поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux