Портал в режимі тестування та наповнення
Масові заворушення неповнолітніх та небезпечні субкультури: прикарпатські ювенали проводять профілактичні уроки зі старшокласниками
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 17:55

В Україні набувають популярності нові підліткові рухи "Редан", "Антиредан" учасники яких влаштовують масові заворушення у містах. Днями такий захід намагалися провести і у Івано-Франківську.



Інформацію про масове зібрання неповнолітніх  прикарпатські поліцейські виявили в мережі. Жодних повідомлень до правоохоронців  не надходило.  Утім одразу ж були орієнтовані всі наряди поліції. На щастя, жодних сутичок в обласному центрі не відбулось.  Правоохоронці оперативно встановили майже усіх учасників зібрання, а їх більше сотні. Також встановили трьох організаторів, які поширювали повідомлення про збори. З усіма проведені профілактичні бесіди.


Прикарпатські ювенали застерігають, - популярні серед підлітків субкультури неабияк небезпечні, а їх поширення – штучне. Адже, як з’ясували правоохоронці, це російська інформаційно-психологічна операція.  І їх мета дестабілізація внутрішньої ситуації в Україні.

Про небезпеку молодіжних субкультур прикарпатські поліцейські сьогодні розповідали  старшокласникам Івано-Франківського ліцею  №3. Понад 150 учнів ліцею дізнались про те, що популярний молодіжний рух,  який культивує масові сутички,  поширився у лютому цього року. У результаті однієї з таких бійок в москві загинуло двоє підлітків.  А тепер російські спецслужби використовують цю методику  для масових провокацій та заворушень на території український міст. Ювенали та кіберполіцейські оперативно  відстежують ситуацію. Встановлюють джерела фінансування й адміністраторів інформаційних каналів, які повідомляють про масові зібрання. Від почутого учні були вражені.


На останок співробітники ювенальної превенції закликали старшокласників не піддаватися штучним закликам в соціальних мережах, які поширюють невідомі особи, та застерегли підлітків від необдуманих вчинків.


Поліція Прикарпаття закликає батьків проводити більше часу з дітьми. Адже деякі навіть не підозрюють, що її дитина належить до певної субкультури.


-          Проявляйте терпіння, наполегливість, доброзичливість для уникнення емоційного дискомфорту, недовіри чи агресії з боку підлітка.


-          Опановуйте Інтернет-технології, майте власний акаунт і станьте другом своїй дитині в соціальних мережах.


-          «Познайомтеся» з її віртуальними друзями, звертайте увагу на фото й відео, що викликають інтерес дитини, зокрема ті, що збережені, поширені або вподобані;


ПАМ’ЯТАЙТЕ, що в зону ризику проявів деструктивної поведінки потрапляють підлітки, яким часто бракує батьківської уваги і підтримки. Тож бережіть своїх дітей та будьте їм друзями.


Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux