Портал в режимі тестування та наповнення
Кримінальні провадження, завершені слідством у серпні та направлені до органів суду
Опубліковано 31 серпня 2018 року о 15:05

Подаємо інформацію по завершених провадженнях за фактами   злочинів, які становлять громадський інтерес,  та які направлено на розгляд у судові органи у серпні 2018 року.    

 

Слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3               ст. 149 КК України  (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини).

Так, досудовим розслідуванням установлено, що 30.07.2018 особа ромської національності в м. Івано-Франківську, продав свого малолітнього сина, 2018 року народження, за грошові кошти у розмірі 100 тис. грн. Цього ж дня зловмисника слідчими затримано в порядку ст. 208 КПК України  за підозрою у скоєнні злочину, та у подальшому судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  Обвинувальний акт стосовно «горе-батька» скеровано для розгляду по суті до Івано-Франківського міського  суду.

29.08.2018 відділом слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України за фактом убивства 04.05.2018  в м. Івано-Франківську тридцятирічного місцевого жителя його ж приятелем. Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник під час спільного розпивання спиртних напоїв із потерпілим, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, діючи умисно, схопив у руку ніж та спричинив цілеспрямований удар останньому у життєво важливо  ділянку тіла - грудну клітку зліва,  від яких той помер. 04.05.2018 зловмисника затримано слідчими в порядку ст.208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, та судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Івано-Франківського міського  суду.

 

23.08.2018 слідчим відділенням Галицького відділення поліції під процесуальним керівництвом Тисменицької місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому 09.04.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України. Досудовим розслідуванням установлено, що у                 м. Бурштин Галицького району  сімнадцятирічний хлопець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті особистих неприязних відносин, умисно наніс знайомому численні удари руками у голову та інші ділянки тіла, у результаті чого спричинив йому тяжкі тілесні ушкодження, від яких останній помер. Зловмисника було затримано слідчими в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, відносно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 23.08.2018 обвинувальний акт у провадженні скеровано за підсудністю.

 

29.08.2018 слідчим відділенням Рогатинського відділення поліції під процесуальним керівництвом Тисменицької місцевої прокуратури завершено з обвинувальним актом досудове розслідування у кримінальному провадженні від 06.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України. Досудовим розслідуванням установлено, що в с. Потік Рогатинського району Івано-Франківської області, місцевий мешканець на ґрунті тривалих неприязних відносин спричинив тяжкі тілесні ушкодження батькові співмешканки, від яких останній помер  в реанімаційному відділенні Івано-Франківської обласної клінічної лікарні. Зловмисника було затримано слідчими в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, відносно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а 29.08.2018 обвинувальний акт у провадженні скеровано за підсудністю.

 

Також, слідчими підрозділами поліції завершено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях,  передбачених ч. 2 ст. 240 КК України за фактом незаконного  видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, а саме піщано-гравійної суміші (гравію). Зокрема, 31.08.2018 слідчим відділенням Калуського відділу поліції ГУНП під процесуальним керівництвом Калуської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні,                       розпочатому 14.08.2018 за ч. 2 ст. 240 КК України, за фактом незаконного  видобутку місцевим жителем корисних копалин загальнодержавного значення, а саме піщано-гравійної суміші (гравію) з берега річки Чечва, що в с. Тужилів Калуського району.

31.08.2018 слідчим відділенням Коломийського відділу поліції ГУНП під процесуальним керівництвом Коломийської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні,   розпочатому 15.08.2018 за ч. 2 ст. 240 КК України, за фактом незаконного  видобутку місцевим жителем корисних копалин загальнодержавного значення, а саме піщано-гравійної суміші (гравію) з русла ріки Сопівка в               смт. Печеніжин Коломийського району. Обвинувальні акти у вказаних кримінальних провадженнях  скеровано до суду.

 

Сектор комунікації поліції в Івано-Франківській області

(за матеріалами СУ ГУНП)

 

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux