Портал в режимі тестування та наповнення
ДТП з потерпілими: прикарпатські поліцейські розпочали кримінальні провадження
Опубліковано 02 травня 2023 року о 11:09

Одразу три дорожньо-транспортні пригоди трапилися на Прикарпатті за минулу добу. Усі потерпілі доставлені в лікувальні заклади. Серед них - неповнолітній. Двох керманичів транспортних засобів затримали в процесуальному порядку.

1 травня близько 19:30 години на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилась в селі Верхня Липиця, Рогатинської ТГ. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. Встановлено, що 19 - річний молодик, місцевий мешканець, керуючи автомобілем «ВАЗ 21115» рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та здійснив наїзд на огорожу стадіону, в наслідок чого металева конструкція впала на 5-річного хлопчика. Дитина отримала численні тілесні ушкодження та направлена на лікування в Івано-Франківську ОДКЛ. Поліцейські перевірили водія на стан сп’яніння. Приладом «Drager» виявили 1,02 проміле алкоголю в крові. Транспортний засіб з місця події вилучено, а водія затримали в процесуальному порядку.

ДТП з потерпілою того вечора трапилась і в с. Воскресинці, Коломийської ТГ.

Поліцейські встановили, що 50 - річний мотоцикліст, мешканець Коломиї, не врахував дорожні обставини, не обрав безпечної швидкості руху та зіткнувся з іномаркою "Range Rover", який був припаркований на узбіччі. У результаті аварії, пасажирка мотоцикла "SENKE SK200-9", 35 – річна мешканка Коломиї, отримала тілесні ушкодження та госпіталізована до місцевої лікарні. Проходити освідчення на стан алкогольного сп'яніння мотоцикліст відмовився. Його поліцейські також затримали в порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння)

А в селі Гвізд, що в Надвірнянському районі, 45-річний водій автомобіля "Volkswagen Golf", проїжджаючи пряму ділянку дороги у напрямку м. Надвірна, проявив неуважність, не врахував дорожні обставини та допустив наїзд на 79-річну пенсіонерку, яка рухалась назустріч. Місцеву мешканку госпіталізували до Надвірнянської ЦРЛ.

Правоохоронці встановлюють всі причини та обставини подій.


Поліція Прикарпаття звертається до водіїв: бути обачними на дорогах, не порушувати Правила дорожнього руху, не перевищувати швидкісний режим, дотримуватись дистанції та не сідати за кермо в нетверезому стані.


Нагадуємо


Нетверезе (у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) керування передбачає:


штраф 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;


якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року — штраф 34000 гривень, або адмінарешт 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки з оплатним вилученням авто чи без такого;


якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії — штраф 51000 гривень, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу. 


Будьте свідомими! Не сідайте за кермо у нетверезому стані!



Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux