Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Автотроща та наїзд на пішохода на Івано-Франківщині: поліція встановлює обставини ДТП, у яких загинуло четверо осіб, ще одна травмована
Опубліковано 20 серпня 2024 року о 10:37

Автопригоди трапились  у Ямницькій громаді та Надвірній.


19 серпня близько 12 години на дорозі Н-09 сполученням «Мукачево-Львів», між населеними пунктами Крилос та Тязів сталась дорожньо-транспортна пригода за участю двох автомобілів.
На місце автопригоди негайно прибули слідчі обласної поліції, слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції,  рятувальники та медики.


За попередньою інформацією, 17-річна жителька Галича, керуючи автомобілем «Opel Insignia», без водійського посвідчення та права керування транспортним засобом, виконувала маневр обгону та  перетнула осьову лінію розмітки. Керманичка  виїхала на смугу зустрічного руху, де допустила зіткнення із зустрічним автомобілем «Skoda Octavia». Останнім керував мешканець Чернівців,  1989  року народження. Він  рухався у зустрічному напрямку по своїй смузі руху.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди обидва водії загинули на місці події. Пасажир автомобіля «Opel Insignia», 2004 року народження, мешканець  Галича, помер у кареті швидкої медичної допомоги. А пасажирку  «Skoda Octavia», 1993 року народження, мешканку Вінниці  госпіталізували.


За фактом аварії слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.  Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб. 


Наступна смертельна автопригода мала місце у Надвірній цього ж дня близько 14:15. Відомо, що водій автомобіля «ВАЗ 2101» зупинився на правому краї проїжджої  частини  та переходив дорогу. В цей  момент  назустріч йому рухався мотоцикліст, який лівою передньою частиною мотоцикла вчинив наїзд на  чоловіка.


У результаті 76-річний пішохід, мешканець Надвірної,  від отриманих травм помер по дорозі до лікарні. Мотоцикліста та його пасажира доставили до лікарні. Йдеться про мешканців села Гвізд - 2008 та 2006 років народження. Вони обидва під час аварії впали на проїжджу частину дороги.
Водій тверезий.  


Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких будуть встановлені остаточні причини аварії. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчик.  


За цим фактом  розслідується  кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу  України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.


Поліція закликає водіїв неухильно виконувати вимоги Правил дорожнього руху. Зокрема будьте уважними за кермом, дотримуйтесь безпечної швидкості руху, дистанції та інтервалу, не порушуйте правила обгону, проїзду пішохідних переходів та перехресть, уникайте ризикованих маневрувань та користуйтесь пасками безпеки.


У жодному разі не сідайте за кермо без  водійського посвідчення. 


Звертаємось до батьків підлітків з проханням вживати усіх необхідних заходів для запобігання нещасних випадків з дітьми на дорогах:


- перш ніж купувати дітям мопед, скутер чи мотоцикл подумайте, чи зможе ваша дитина безпечно ним керувати;
- не дозволяйте дітям до 16 років сідати за кермо мопеда, а також дітям від 16 років, які не мають посвідчення водія відповідної категорії.


Керуйте відповідально!


Сектор комунікації 

поліції Івано-Франківщини




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux