Портал в режимі тестування та наповнення
Артем МІКІШ у рубриці #ThinBlueLine
Опубліковано 01 липня 2020 року о 09:03

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області у спеціальній рубриці «Тонка синя лінія» (англ. #ThinBlueLine) розповідає про поліцейських, які служать і захищають прикарпатців і вдень, і вночі.

Кожна розповідь – знайомство з правоохоронцем і його службою в поліції Івано-Франківщини.

Продовжує рубрику заступник начальника слідчого управління і водночас начальник відділу розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області майор поліції Артем Мікіш, який чотирнадцять років працює в правоохоронних органах і відчуває, що на своєму місці. До роботи не лінивий, а до колективу – вимогливий.

31-річний Артем Мікіш народився на Сумщині, згодом сім’я переїхала на Черкащину. Одружений, на Івано-Франківщині несе службу два роки.

Правоохоронні органи обрав в дитинстві. Першим поштовхом стало те, що в родині Артема було багато військових та правоохоронців, безпосередньо працювали у правоохоронних органах і мама з татом. Пригадує, як батько приходив зі служби і розповідав про клопіткий день. Артем уже тоді, граючись, «складав протоколи» на правопорушників і «розслідував злочинні схеми».

Закінчивши Національну академію внутрішніх справ працював виключно у слідстві: спочатку два роки на Черкащині, потім шість років в Головному слідчому управлінні Нацполіції, а з 2018 року призначений на Івано-Франківщині. Поміж цим Артем Мікіш захистив дисертацію і здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук. До речі, слідчий розслідував злочини, пов'язані з розкраданням державних коштів, фіктивними підприємствами та легалізацією доходів, отриманих злочинним шляхом, а тема дисертації фактично співпала із практичною діяльністю.

Коли запропонували підвищення і переїзд в Івано-Франківську область, Артем Мікіш радився з майбутньою дружиною й отримав неабияку підтримку. Каже, і сьогодні дружина розбавляє його життя позитивними емоціями серед робочих моментів:

«Вирішив, що стояти на місці не можна і потрібно розвиватися. Це був крок вперед. Можливо, я не мав багато керівних навиків і деяким речам прийшлося вчитися «на ходу», але поступово все ставало на свої місця».

Налагодити відносити з новим колективом допоміг здобутий досвід у Києві, де приходилося займатися гучними і резонансними справами з усіх регіонів країни та спілкування з найдосвідченішими колегами:

«Для мене робота з підлеглими має базуватися на взаємоповазі і співпраці, а не зверхності. Втім має бути й дисципліна, але баланс очевидний».

Артем Мікіш впевнений, що продуктивність працівника залежить від колективу і керівництва в цілому. Каже, саме слідчий може досягти успіху в будь-яких інших підрозділах поліції:

«Посада слідчого вимагає великої підготовки, грамотності, вміння думати наперед і викладати свої думки на папері. Зараз я усвідомлюю, що це моє покликання. Мене цікавить логіка нових схем злочинів і їх розкриття».

Артем доволі виважений і спокійний. Каже, інакше ніяк, бо часто приходиться негайно приймати важливі рішення.
На питання «Що найбільше подобається в роботі, а що – не подобається?» відповів:

«Позитивним у роботі є те, що можна розвиватися і вдосконалюватися. Є й новий досвід, адже справи різні і всі вимагають компетентності слідчого. Щодо недоліків, то, мабуть, буду не першим, якщо скажу, що бракує часу і є недосконалості у законодавстві».

Описати робочий тиждень начальнику важко, але самопланування на першому місці, адже важко втримати у голові всі завдання, які ще протягом дня поступають. А ще наради, спілкування з керівництвом, доповіді стосовно тих чи інших подій, спілкування з прокурорами та виїзди на резонансні виклики.

Цитата:
«Дія не завжди призведе до щастя, але до щастя привести може лише дія» (Бенджамін Дізраелі).
«Життя - це гра в шахи» (Мігель Сервантес).

Хобі:
Артем Мікіш професійно займався плаванням, а також бігом та кульовою стрільбою. Зараз також старається знаходити час для спорту, незважаючи на щільний графік роботи. Вже наприкінці спілкування Артем Мікіш зізнається, що вправно грає на фортепіано. Більше того, музичний інструмент має вдома і може й сьогодні підхопити будь-яку мелодію на слух.

Якщо потрібно перезавантажитися – Артем їде на рибалку, але не з друзями, а з дружиною, яка вправний рибак.

Читає:
Читає науково-популярну літературу та детективи. Зараз планує прочитати книгу «Увімкни свій мозок» (Керолайн Ліф).

Страва:
М’ясні страви.

Довідково:

«Тонка синя лінія» – це соціальний рух, який прийшов до України зі штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО. Це соціальний рух. Коли громадяни і поліцейські спілкуються та допомагають один одному, підтримують один одного.
#ThinBlueLine – це приклад взаємодії та підтримки, яку громадяни США та інших країн висловлюють поліцейським.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux