Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Івано-Франківщини виявляють факти незаконного видобутку та перевезення корисних копалин
Опубліковано 22 вересня 2021 року о 10:47

Так, минулого тижня співробітники поліції Прикарпаття виявили ряд правопорушень, пов'язаних із незаконним видобутком та перевезенням піщано-гравійної суміші на Косівщині, Коломийщині, Калущині та Тисмениччині. В межах розпочатих кримінальних проваджень слідчі вилучили спецтехніку та вантаж.

Працівники сектору реагування поліції Коломийщини під час несення служби задокументували протиправну діяльність двох мешканців Нижньовербізької територіальної громади.

Використовуючи спецтехніку, чоловіки на березі річки Пістинька видобували піщано-гравійну суміш і завантажували її для подальшого перевезення. Правопорушники не мали дозвільних документів для законного здійснення такої діяльності.

Ще один факт незаконного видобутку корисних копалин правоохоронці виявили на березі русла р. Рибниця, що у межах населеного пункту Старий Косів, Косівської міської територіальної громади.

Факт незаконного перевезення гравію також задокументовано у селі Перевозець, що на Калущині. Дільничні офіцери поліції зупинили саморобний транспортний засіб, який перевозив гравій без відповідних документів. За кермом перебував 30-річний мешканець району.

У Хом'яківці, що на Тисмениччині, правоохоронці зупинили вантажний автомобіль MAN, причіп якого був заповнений корисними копалинами. При спілкуванні з поліцейськими 30-річний керманич не зміг пояснити походження гравію та не надав жодних дозволів на свої дії.

Останній випадок зафіксовано в Старому Лисці, де 33-річний місцевий мешканець, за допомогою вантажного автомобіля "ЗІЛ", вчиняв погрузку гравійної суміші. Чоловік пояснив, що видобував корисні копалини для власних господарських потреб.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на транспортні засоби і вантаж.

Слідчі відібрали зразки видобутої суміші та призначили експертизи для визначення категорії корисних копалин.

Слідчі дії тривають в рамках розпочатих кримінальних проваджень, передбачених ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил охорони або використання надр.

Поліція Івано-Франківщини вкотре нагадує, що видобуток піщано-гравійної суміші та інших корисних копалин у заплавах та руслах річок заборонений природоохоронним законодавством. Надмірний видобуток також призводить до негативних наслідків під час весняних повеней.

Правоохоронці оперативно реагуватимуть на всі повідомлення, пов’язані з незаконним видобутком, та працюють над тим, щоб винних осіб притягнути до відповідальності.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux