Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Прикарпаття розслідують п`ять аварій, у яких постраждали одинадцять людей
Опубліковано 01 березня 2021 року о 16:42

Дорожньо-транспортні аварії на території Івано-Франківської області сталися за минулі вихідні. Усіх потерпілих доставлено у медзаклад, а за фактами аварій розпочаті кримінальні провадження та заплановано ряд експертиз.

 27 лютого о 08:30 на лінію «102» надійшло повідомлення про ДТП у Яремчі на дорозі національного значення Н-09. Виїздом слідчої групи встановлено, що 37-річна водійка Renault Duster, мешканка Чернівців, виїхала на зустрічну смугу руху і зіткнулася з автомобілем Mercedes-Benz. Останнім транспортним засобом керував 52-річний мешканець Надвірнянщини. У момент аварії травмувався 40-річний пасажир Renault Duster і водій Mercedes-Benz. Водіїв правоохоронці перевірили на стан сп’яніння – тверезі.

Наступної доби, 28 лютого, о 00:50 надійшло повідомлення про аварію у селі Криворівня, що на Верховинщині. Слідчими з’ясовано, що 18-річний водій транспортного засобу Audi A6 не врахував дорожню обстановку і виїхав на смугу зустрічного руху, де у подальшому зіткнувся з бетонною огорожею. В результаті ДТП постраждав 18-річний пасажир, а водія освідчено на стан сп'яніння – тверезий. І водій, і пасажир місцеві мешканці.

Тієї ж ночі о 02:14 сталася ДТП у Калуші на дорозі державного значення Н-10 сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига». Там 21-річний водій автомобіля Toyota Avensis не вибрав безпечної швидкості руху і зіткнувся з деревом. Після цього транспортний засіб з’їхав у кювет. У результаті аварії постраждали водій, який без свідомості був доставлений у медазклад, і ще четверо пасажирів, а саме: 16-річна, 18-річна і 19-річна пасажирки та 20-річний пасажир. Усі травмовані – мешканці Калуша. Встановлюється, у якому стані керував автівкою водій.

Уже за годину поліцейські зареєстрували аварію на Калущині у селі Слобідка. 18-річний водій Opel Omega не впорався із керуванням з’їхав у кювет. Внаслідок аварії постраждали водій і його 29-річна пасажирка, мешканці Галицького району. Водій – тверезий.

Вдень, 28 лютого, о 12:55 сталася ДТП в Івано-Франківську на вулиці Набережна. Встановлено, що 65-річний водій транспортного засобу Mercedes-Benz Vito не врахував дорожньої обстановки і не надав перевагу в русі пішоходу, який рухався нерегульованим пішохідним переходом. Відтак, керманич автівки вчинив наїзд на 38-річного франківця, який перетинав проїздну частину дороги з права на ліво відносно напрямку рух автомобіля.

У всіх дорожньо-транспортних аваріях автомобілі вилучено, а за фактом ДТП розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу Україна. Потерпілих доставлено у медзаклади, їм надається кваліфікована медична допомога. У травмованих водіїв відібрано кров на перевірку стану сп’яніння. Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації

поліції Івано-Франківщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux